2013-03-13 10:26Nyheter

Lättare att hitta bröd från Saltå Kvarn i södra Sverige

null

Hittills har man kunnat köpa bröd från Saltå Kvarn i Stockholmsområdet och Uppsala men nu kommer man också att kunna hitta en del sorter söderut i landet.
Barsjabröd, Fruktbröd, Fullkornsbröd, Aprikos-Rågbröd samt Gotlandslimpa finns nu i ett 40-tal butiker i Småland, Skåne och Östergötland.
Butikerna som säljer Saltåbröd hittar finns på Coop Bageris hemsida http://www.coopbageri.se/butiker.html
I dagsläget är det ett fyrtiotal butiker men det kommer att öka löpande.

Vill du veta mer så kontakta gärna Jan Gustafsson på jan.gustafsson@saltakvarn.se
Tel 070 494 68 44

Saltå Kvarns bröd bakas i vårt bageri i Bromma. Tillverkningen sker på ett hantverksmässigt sätt och bröden bakas förstås på ekologiska råvaror och stenmalet mjöl från egen kvarn.



Om Saltå Kvarn

Saltå Kvarn är ett ekologiskt matföretag. Samtliga produkter är ekologiska och kommer från ett jordbruk som inte tillåter konstgödsel eller kemiska bekämpningsmedel. Företagets produktionssätt är inriktat på hög, naturlig kvalitet och minimal miljöpåverkan. Saltå Kvarns linje är att mat som produceras på ett naturligt och varsamt sätt smakar bättre. Därför använder Saltå Kvarn heller inga konstgjorda smak- och näringstillsatser, konserveringsmedel, färgämnen och konsistensgivare. Ända sedan starten 1964 producerar Saltå Kvarn mjöler och olika brödsorter av ekologiskt eller biodynamiskt odlad spannmål, vilket även används i andra spannmålsprodukter som flingor, gryn och müsli. Saltå Kvarn har också tagit fram ett stort antal ekologiska matprodukter såsom linser, bönor, torkade frukter, nötter, snacks, pasta, quinoa, och biodynamiska juicer och viner från odlare i hela världen. Företagets totala sortiment omfattar idag cirka 150 produkter. Läs mer på www.saltakvarn.se

Kontaktpersoner

Jennifer Key
Kommunikatör och presskontakt
Jennifer Key
Susanne Skånberg
Marknad - och kommunikationschef
Susanne Skånberg