2014-04-01 16:29Bloggpost

Tack!

null

Ni har utsett oss till ett av Sveriges mest hållbara varumärken!

Varumärkesundersökningen Sustainable Brand Index™ listade igår för fjärde året i rad Sveriges mest hållbara varumärken. Det är första året vi är med i undersökningen och vi är otroligt glada och tacksamma över vår placering! Undersökningens resulterat är speciellt glädjande eftersom det är ni konsumenter som har svarat.

Hållbarhet och socialt ansvar genomsyrar allt arbete på Saltå Kvarn och det betyder mycket att arbetet märks och uppskattas. Ett hållbart varumärke är enligt undersökningen ett varumärke vars löfte inte bara omfattar pris och kvalitet, utan också ett ansvarsfullt och öppet sätt att skapa pris och kvalitet.

Tillfrågade i undersökningen är ett riksrepresentativt urval av 9000 konsumenter som har bedömt hur Sveriges största varumärken presterar inom miljöansvar och socialt ansvarstagande. Förstaplatsen gick i år till Lantmännen och överlag syns främst livsmedelsföretag bland topp 5, enda undantaget är IKEA. Dominansen av livsmedelsföretag i toppen tros bero på att ekologiska och rättvisemärkningar fått stort genomslag och synlighet i butiker och är ett tydligt visuellt bevis på att dessa varumärken jobbar med hållbarhet. I andra branscher är dessa synliga bevis inte lika väl etablerade och konsumenter känner sig mer osäkra på vad som görs inom hållbarhetsområdet.

Vi tackar er och delar under veckan ut gratis russinaskar till alla som kommer förbi vår butik i Järna eller på Södermalm i Stockholm:)


Om Saltå Kvarn

Saltå Kvarn är ett ekologiskt matföretag. Samtliga produkter är ekologiska och kommer från ett jordbruk som inte tillåter konstgödsel eller kemiska bekämpningsmedel. Företagets produktionssätt är inriktat på hög, naturlig kvalitet och minimal miljöpåverkan. Saltå Kvarns linje är att mat som produceras på ett naturligt och varsamt sätt smakar bättre. Därför använder Saltå Kvarn heller inga konstgjorda smak- och näringstillsatser, konserveringsmedel, färgämnen och konsistensgivare. Ända sedan starten 1964 producerar Saltå Kvarn mjöler och olika brödsorter av ekologiskt eller biodynamiskt odlad spannmål, vilket även används i andra spannmålsprodukter som flingor, gryn och müsli. Saltå Kvarn har också tagit fram ett stort antal ekologiska matprodukter såsom linser, bönor, torkade frukter, nötter, snacks, pasta, quinoa, och biodynamiska juicer och viner från odlare i hela världen. Företagets totala sortiment omfattar idag cirka 150 produkter. Läs mer på www.saltakvarn.se