Saltå Kvarn logo
  • Hem
  • Nyheter
  • Pressmaterial
  • Kontaktpersoner
  • Till hemsidan

Saltå Kvarn lanserar ekologisk Aprikos & Dadelmüsli

Nu blir frukosten en ännu skönare stund på dagen. Som ett tillskott till familjen med frukostprodukter lanserar Saltå Kvarn en ekologisk Aprikos & Dadelmüsli. En 100% naturlig och fiberrik müsli med smak av solmogna aprikoser och dadlar. Helt ekologisk och utan tillsatser eller tillsatt socker.
Nu blir frukosten en ännu skönare stund på dagen. Som ett tillskott till familjen med frukostprodukter lanserar Saltå Kvarn en ekologisk Aprikos & Dadelmüsli. En 100% naturlig och fiberrik müsli med smak av solmogna aprikoser och dadlar.
Media use

Saltå Kvarn avslöjar – bara 1 av 14 har grönt mjöl i påsen!

Nu börjar Sveriges största bakningshögtid. I Sverige köper man hem mjöl 2-4 gånger per år. Saltå Kvarn har upptäckt att bara 1 av 14 mjölpåsar som köps har grönt mjöl i påsen. Genom att göra ett medvetet val och välja ekologiskt vid bakhögtiderna kan ekoandelen lätt tredubblas. Ett val som bara kostar runt 30 kronor extra per år – per hushåll. Genom att välja EKO gör man ännu mer för miljön, stödjer hållbart svenskt jordbruk, samt bidrar till att våra svenska bönder ska få rättvist betalt.
Media use
Media use
Media use
Media use
Media use
All rights reserved

Saltå Kvarn går sin egen väg och ger ekologiska lantbrukare mer betalt ju mer lantbrukaren gör för miljön.

I EKOT rapporterades nyligen att betalningen till ekologiska bönder är för låg, inte mycket högre än konventionell produktion. En överproduktion av ekologiska råvaror gör även att bönder tvingas sälja till priset av icke ekologiskt. Enligt en rapport från analysföretaget Agrovektor, på uppdrag av Jordbruksverket, har svenskt lantbruk förlorat 700 miljoner kronor i år, vilket gör att fler lantbrukare slutar med ekologisk produktion. Samtidigt har Sverige satt ett nationellt mål om att öka andelen ekologisk jordbruksmark från 20 till 30 procent de kommande tio åren. Skulle det här politiska målet uppnås så betyder ju det en ökning med råvara på ungefär 50 procent mot dagens nivåer. Genom att ge bonden bättre betalt och få fler att göra hållbara val vill Saltå Kvarn vända på trenden.
All rights reserved
Media use
Media use
Media use
Media use

Saltå Kvarn lanserar nya snacks, Krispiga Äpplen & Krispig Mango.

Nyttigare snacks är en tydlig trend och ett bra alternativ till godis för både vuxna och barn. Ekologiska Saltå Kvarn ser en ökad förfrågan och fyller nu på med ännu fler produkter i sitt snackssortiment – Krispiga Äpplen & Krispig Mango.
Media use
Media use
Media use

Saltå Kvarns surdegsbageri 50 år – lanserar knäckig granola

Nu lanserar vi vår egen granola med mandel, kokos och dadlar. 100% ekologisk, gjord på våra egna råvaror, rostad och tillagad på vårt surdegsbageri på Saltå Kvarn.
Media use

Känner du igen våra fem sädesslag?

Trots att spannmål är basen i mångas kost i form av müsli, havregryn, bröd, pasta eller mjöl – så är det förvånansvärt få som kan identifiera fler än två av sädesslagen. Kom ut till oss och se hur många sädesslag du kan känna igen.
Media use
Media use
Media use
Media use
Lär dig mer om våra fem sädesslag på vår miniåker
Media use

Saltå Kvarns surdegsbageri 50 år – lanserar surdegsbakade hamburgerbröd och korvbröd

”I år fyller vårt surdegsbageri 50 år, det ska vi fira med flera nyheter men också passa på att uppmärksamma en och annan surdegsklassiker som inte bakats på länge. Våra nya hamburgerbröd och korvbröd är ekologiska och utan tillsatser, vilket gör dem helt unika. Istället för socker har vi använt groddad och rostat korn i form av kornmaltsirap – vilket ger en extra knorr på det hela.”, säger Manfred Enoksson, välkänd i bagerikretsar, tillika surdegsmästare på Saltå Kvarn.
Media use
Media use
Välkänd bagarprofil och surdegsmästare på Saltå Kvarn
Media use

Stark tillväxt för ekologiska Saltå Kvarn

Saltå Kvarn nyanställer efter lyckad nysatsning och starkt ökat intresse för ekologiskt och närodlat.
Media use
Media use
Media use
Media use
Media use
Media use

Kulturbygge Ytterjärna + Saltå Kafé = SANT

Saltå Kafé – en matig oas mitt i ekologins vagga – nyöppnar i regi av Kulturbygge Restaurang i Ytterjärna, som samtidigt startar med kvällsöppet!
Media use
Media use
Media use
Media use
Media use
Media use

Nyhet! Ekologiska softa dadlar

Våra ekologiska dadlar kommer från Tunisien där de mogna dadlarna lämnas kvar på träden för att torka i solen. Därefter plockas de och kärnas försiktigt ur för hand. Sorten kallas Deglet Nour, också känd som ”Queen of all dates”. Smaken är kunglig, med en balanserad sötma som påminner om honung.
Media use
Media use
Media use
Media use
Media use
Media use
Saltå Kvarn lanserar ekologiska softa dadlar.
Media use
Saltå Kvarn lanserar ekologiska dadlar
Media use

Ekologiska semlor på solroskärnor

På Saltå Kvarns 50-årsjubilerande surdegsbageri pågår ett intensivt arbete med tillagning av bageriets ekologiska semlor. "I år har vi lagt ned extra omsorg på en receptur med mandelmassan gjord på solroskärnor. Det ger både en något nötigare smak och karaktär, men viktigast av allt – nu kan även de som är överkänsliga mot mandel njuta av en riktigt god ekologisk semla", säger Manfred Enoksson, välkänd bagarprofil och surdegsmästare på Saltå Kvarn.
Välkänd bagarprofil och surdegsmästare på Saltå Kvarn
Media use
Saltå Kvarns ekologiska semla
Media use
Saltå Kvarns ekologiska semla
Media use
Media use

Ekologiskt tappar marknadsandelar. Men ekologiska russin ökar med 15 %.

Försäljningsökningen av ekologiska livsmedel har avstannat inom detaljhandeln under 2019, för att nu tappa 0,3 % marknadsandelar. Men det finns ljuspunkter för eko. Ekologiska russin ökar med 15 %. Marknadsledande Saltå Kvarn ökar med drygt 20 %.
Saltå Kvarns sultanrussin kommer från en söt, ljus druva. Druvorna odlas i västra Turkiet i trakterna kring Izmir - hjärtat för de ekologiska druvodlingarna. När druvorna mognat skördas de för hand för att sedan torka i solen. Den varma solen ger druvorna en perfekt konsistens samtidigt som arom och sötma får tid att utvecklas. Goda till mat, bak, i frukosträtter och som litet mellanmål.
Media use
All rights reserved
Ekologiskt tappar marknadsandelar. Men ekologiska russin ökar med 15%. Försäljningsökningen av ekologiska livsmedel har avstannat inom detaljhandeln under 2019, för att nu tappa 0,3 % marknadsandelar. Men det finns ljuspunkter för eko.
Media use

Destination Saltå

Media use
Media use
Media use
Media use
Media use
Media use
Media use

Softa Jordgubbar och Softa Körsbär

Media use
Media use
Softa Körsbär och Softa Jordgubbar
Media use
Media use

Saltå Kvarn lanserar nya ekologiska mellanmålsprodukter

Saltå Kvarn vill förenkla för konsumenter att få i sig mer frukt och grönsaker. Därför lanseras flera nya hälsosamma och ekologiska mellanmål – Rostade Kokoschips och två nya snacks i Softafamiljen – Softa Tranbär och Softa Rabarber. Alla nyheterna är fiberrika som ger bra mättnadskänsla och är helt utan tillsatser.
Media use
Media use
Media use
Media use
Media use
Media use
Media use
Media use
Media use
Media use
Media use
Media use
Media use
Media use

Saltå Kvarn återinviger gårdsbutiken med väggmålningar av konstnären Fritz Fuchs

Den 1 juni återinviger ekologiska Saltå Kvarn sin nyrenoverade gårdsbutik och erbjuder en besöksvärd destination med surdegsbröd bakat i bageriet och på mjöl malt i den egna kvarnen, ett matigt trädgårdskafé vackert beläget vid den ringlande Moraån och nyrenoverade väggmålningar av konstnären Fritz Fuchs.
Media use
All rights reserved
Media use
Lär dig mer om våra fem sädesslag på vår miniåker
Media use
Media use
Media use

Saltå Kvarn lanserar ekologiskt vetemjöl med gamla anor

Saltå Kvarn lanserar Ölandsvetemjöl, en svensk kultursort med en nötaktig karaktär och hög proteinhalt. Ölandsvetet återupptäcktes i Sverige under 90-talet efter att inte ha odlats på många år och odlas idag på ett fåtal platser i landet, bland annat i Järna söder om Stockholm. Ölandsvete smakar mer jämfört med traditionellt vete och genom att köpa Ölandsvetemjöl gynnar man den biologiska mångfalden samtidigt som man stöttar ett småskaligt hållbart jordbruk.
Media use
Media use
Media use
Media use
Subscribe to RSS
News
Pressrelease
Blogs
Notified logoPowered by Notified