2014-12-01 15:09Nyheter

​Saltå Kvarn slutar förpacka bröd i påse

null

Från och med 1 december 2014 kommer Saltå Kvarn sluta förpacka bröd i påse. Anledningarna till detta är flera, men den främsta orsaken är att vi behöver minska kostnaden för vår brödaffär. Vi levererar idag både plastförpackade och oförpackade bröd till dagligvaruhandeln. När vi nu väljer att ta bort de plastförpackade bröden minskar vi även antalet kunder och därav vår distributionskostnad betydligt, vilket är nödvändigt för företagets fortlevnad.

Det kommer fortfarande att vara möjligt att hitta våra bröd i dagligvaruhandeln, men i ett mindre antal butiker. De flesta av de butiker som idag säljer vårt oförpackade bröd kommer att fortsätta med det, och då finns brödet i brödskåp eller i brödvagnar.

-Det är tråkigt att behöva göra den här förändringen eftersom det innebär att det blir svårare att hitta våra bröd. Men sett i ett större perspektiv så är detta nödvändigt för oss att göra. Vi har under de senaste åren haft ökade kostnader för leveranserna av brödet och det är helt enkelt inte lönsamt att köra till så många butiker som vi tidigare gjort. Under våra 50 år har brödet varit en av våra viktigaste produkter, men vår försäljningsökning ligger idag på andra produkter som har möjlighet för större spridning i landet, säger Per Rosengren försäljningschef på Saltå Kvarn.

Se hemsidan för lista på butiker där du kan köpa vårt bröd: Här kan du handla vårt bröd

För mer information, kontakta:
Per Rosengren. Försäljningschef
per.rosengren@saltakvarn.se
08-551 508 00

Av det naturen ger – och inget annat
Alla Saltå Kvarns produkter kommer från ekologiska jordbruk. Odlingen och förädlingen av råvarorna sker på ett naturligt och varsamt sätt, vilket bidrar till att slutprodukten smakar så mycket mer! Läs mer på www.saltakvarn.se


Om Saltå Kvarn

Saltå Kvarn är ett ekologiskt matföretag. Samtliga produkter är ekologiska och kommer från ett jordbruk som inte tillåter konstgödsel eller kemiska bekämpningsmedel. Företagets produktionssätt är inriktat på hög, naturlig kvalitet och minimal miljöpåverkan. Saltå Kvarns linje är att mat som produceras på ett naturligt och varsamt sätt smakar bättre. Därför använder Saltå Kvarn heller inga konstgjorda smak- och näringstillsatser, konserveringsmedel, färgämnen och konsistensgivare. Ända sedan starten 1964 producerar Saltå Kvarn mjöler och olika brödsorter av ekologiskt eller biodynamiskt odlad spannmål, vilket även används i andra spannmålsprodukter som flingor, gryn och müsli. Saltå Kvarn har också tagit fram ett stort antal ekologiska matprodukter såsom linser, bönor, torkade frukter, nötter, snacks, pasta, quinoa, och biodynamiska juicer och viner från odlare i hela världen. Företagets totala sortiment omfattar idag cirka 150 produkter. Läs mer på www.saltakvarn.se