2016-10-06 09:36Pressmeddelande

Äpple & kanelmüsli från Saltå Kvarn nu i smart portionsförpackning

null

Saltå Kvarn packar nu sin omtyckta ekologiska äpple & kanelmüsli i små portionsförpackningar lämpliga för resan, skolutflykten eller hotellets frukostbuffé. Müslin som har en bas av honungsrostade havregryn kommer även att finnas med i SJ:s tågfrukostar.

Äpple & kanelmüsli tillverkas hantverksmässigt av svenskt ekologiskt spannmål i kvarnen på Saltå i Järna. Förutom honungsrostade havregryn innehåller müslin råg och korn, torkat äpple, russin, dadlar och cornflakes.

-Äpple & kanelmüsli är vårt senaste tillskott i kvarnen och är ett fint prov på vårt hantverksmässiga arbete. Havregrynen valsas av mjölnarna i kvarnen och rostas sen av bagarna i bageriet. Nu hoppas vi att fler ska få upp ögonen för produkten genom att packa den i mindre förpackningar som vi lättare kan sprida ut som smakprov, säger Lena Borg, kategorichef frukost på Saltå Kvarn.

Saltå äpple & kanelmüsli väger 10 g och finns till försäljning i Saltå Kvarns egna butiker till en kostnad av 5 kr. Produkten finns också i konsumentförpackning på 650 g.

För mer information vänligen kontakta Jennifer Key, pressansvarig Saltå Kvarn på 08-551 08 29 eller jennifer.key@saltakvarn.se.

Alla Saltå Kvarns produkter kommer från ekologiska jordbruk. Odlingen och förädlingen av råvarorna sker på ett naturligt och varsamt sätt, vilket bidrar till att slutprodukten smakar så mycket mer. Av det naturen ger – och inget annat. Läs mer på www.saltakvarn.se.


Om Saltå Kvarn

Saltå Kvarn är ett ekologiskt matföretag. Samtliga produkter är ekologiska och kommer från ett jordbruk som inte tillåter konstgödsel eller kemiska bekämpningsmedel. Företagets produktionssätt är inriktat på hög, naturlig kvalitet och minimal miljöpåverkan. Saltå Kvarns linje är att mat som produceras på ett naturligt och varsamt sätt smakar bättre. Därför använder Saltå Kvarn heller inga konstgjorda smak- och näringstillsatser, konserveringsmedel, färgämnen och konsistensgivare. Ända sedan starten 1964 producerar Saltå Kvarn mjöler och olika brödsorter av ekologiskt eller biodynamiskt odlad spannmål, vilket även används i andra spannmålsprodukter som flingor, gryn och müsli. Saltå Kvarn har också tagit fram ett stort antal ekologiska matprodukter såsom linser, bönor, torkade frukter, nötter, snacks, pasta, quinoa, och biodynamiska juicer och viner från odlare i hela världen. Företagets totala sortiment omfattar idag cirka 150 produkter. Läs mer på www.saltakvarn.se