2014-08-21 11:59Pressmeddelande

Bara apelsiner i Saltå Kvarns nya ekologiska frukostjuice

null

Saltå Kvarn lanserar en ny frukostjuice med 100 % solmogna ekologiska apelsiner, helt fri från tillsatser som vatten, socker, smakämnen och konserveringsmedel.

Apelsinjuicen är skonsamt framställd av solmogna ekologiska apelsiner som pressats direkt efter skörd. Juicen är milt pastöriserad för att bibehålla de naturliga näringsämnena och fruktens goda smak och sötma.

Apelsinjuicen kostar ca 45 kr och är tappad på glasflaska, 750 ml.  Den är Demeter- och KRAV-märkt och finns i vissa utvalda dagligvarubutiker samt i Saltå Kvarns egna butiker.

I Saltå Kvarns juicesortiment finns ett 15-tal juicer med ekologiska frukter, bär och grönsaker.  Saltå Apelsinjuice finns sedan tidigare i en mindre flaska (200 ml) som är perfekt för utflykten eller till mellanmål.


Alla Saltå Kvarns produkter kommer från ekologiska jordbruk. Odlingen och förädlingen av råvarorna sker på ett naturligt och varsamt sätt, vilket bidrar till att slutprodukten smakar så mycket mer. Av det naturen ger – och inget annat. Läs mer på www.saltakvarn.se.


Om Saltå Kvarn

Saltå Kvarn är ett ekologiskt matföretag. Samtliga produkter är ekologiska och kommer från ett jordbruk som inte tillåter konstgödsel eller kemiska bekämpningsmedel. Företagets produktionssätt är inriktat på hög, naturlig kvalitet och minimal miljöpåverkan. Saltå Kvarns linje är att mat som produceras på ett naturligt och varsamt sätt smakar bättre. Därför använder Saltå Kvarn heller inga konstgjorda smak- och näringstillsatser, konserveringsmedel, färgämnen och konsistensgivare. Ända sedan starten 1964 producerar Saltå Kvarn mjöler och olika brödsorter av ekologiskt eller biodynamiskt odlad spannmål, vilket även används i andra spannmålsprodukter som flingor, gryn och müsli. Saltå Kvarn har också tagit fram ett stort antal ekologiska matprodukter såsom linser, bönor, torkade frukter, nötter, snacks, pasta, quinoa, och biodynamiska juicer och viner från odlare i hela världen. Företagets totala sortiment omfattar idag cirka 150 produkter. Läs mer på www.saltakvarn.se