2013-01-08 11:07Pressmeddelande

Coop-profil ny försäljningschef på Saltå Kvarn

null

Per Rosengren, tidigare hållbarhetsdirektör på KF och vice VD på Coop:s inköpsbolag, är ny försäljningschef på Saltå Kvarn.

– Det ska bli mycket spännande och stimulerande att vara med och utveckla affärerna i ett livsmedelsföretag som arbetar med ekologi och hållbarhet rakt igenom. Saltå Kvarn är ett mycket intressant företag med stora kunskaper, tydliga värderingar och bra produkter. Jag tror också att Saltå Kvarn kan bidra till att stärka detaljhandelsföretagens egna profiler, säger Per Rosengren.

Per Rosengren har arbetat med detaljhandel inom Coop och KF i cirka 30 år, främst med inköp och kategoriutveckling samt ekologisk försäljning. Bl a i rollen som vice VD för Cikab, som är Coop:s inköpsbolag. Därefter var han hållbarhetsdirektör för KF-koncernen, där han ingick i ledningen. Per Rosengren har bland annat varit med i utvecklingen av varumärket Änglamark. Under det senaste året har han arbetat som konsult i relation till både detaljhandel och leverantörer.

Rekryteringen av Per Rosengren som försäljningschef, vilket är en ny befattning på Saltå Kvarn, innebär ytterligare en viktig förstärkning av säljorganisationen. Nyligen startade Saltå Kvarn också ett rikstäckande samarbete med Ekologiska Säljbolaget.

– Med Per Rosengrens långa erfarenhet och unika inblick i detaljhandelns möjligheter och utmaningar kommer vi att kunna utveckla samarbetet med detaljhandeln ännu mer, säger Saltå Kvarns VD Johan Ununger.

Per Rosengren tillträdde den nya befattningen den 1 januari.


För mer information, kontakta:

Per Rosengren, försäljningschef, 076-044 56 31, per.rosengren@saltakvarn.se

Johan Ununger, VD, 070-830 61 21, johan.ununger@saltakvarn.se

Pressbild finns här.


Saltå Kvarn startade 1964 med att mala mjöl och baka bröd av biodynamiskt odlat spannmål. Under senare år har Saltå Kvarn även tagit fram ett brett sortiment med ett hundratal ekologiska matprodukter. Samtliga Saltå Kvarns produkter kommer från ett jordbruk som inte tillåter konstgödsel eller kemiska bekämpningsmedel. Det ger ett högt näringsvärde, men viktigast av allt är att konsumenten känner smaken av vad naturen ger, och inget annat. Läs mer på www.saltakvarn.se


Om Saltå Kvarn

Saltå Kvarn är ett ekologiskt matföretag. Samtliga produkter är ekologiska och kommer från ett jordbruk som inte tillåter konstgödsel eller kemiska bekämpningsmedel. Företagets produktionssätt är inriktat på hög, naturlig kvalitet och minimal miljöpåverkan. Saltå Kvarns linje är att mat som produceras på ett naturligt och varsamt sätt smakar bättre. Därför använder Saltå Kvarn heller inga konstgjorda smak- och näringstillsatser, konserveringsmedel, färgämnen och konsistensgivare. Ända sedan starten 1964 producerar Saltå Kvarn mjöler och olika brödsorter av ekologiskt eller biodynamiskt odlad spannmål, vilket även används i andra spannmålsprodukter som flingor, gryn och müsli. Saltå Kvarn har också tagit fram ett stort antal ekologiska matprodukter såsom linser, bönor, torkade frukter, nötter, snacks, pasta, quinoa, och biodynamiska juicer och viner från odlare i hela världen. Företagets totala sortiment omfattar idag cirka 150 produkter. Läs mer på www.saltakvarn.se