2011-11-29 09:36Pressmeddelande

Ekologiska nyheter på burk för varma och kalla rätter

null

Färdig bönmix, gröna linser och körsbärstomater. Nu har Saltå Kvarn tagit fram tre nya ekologiska produkter på burk, färdiga att använda och blanda i efter smak i varma och kalla rätter. 

Saltå Bönmix är en blandning av kokta borlottibönor, små vita bönor, stora vita bönor och kikärter som passar bra att använda i många typer av maträtter inklusive sallader. Även Saltå Gröna Linser är kokta och färdiga att använda allt efter smak. De gröna linserna är fylliga i smaken och passar inte minst bra i grytor och soppor. Bönor och linser är näringsrik mat. De innehåller järn och andra mineraler, B-vitaminer, fibrer och kolhydrater samt är rika på protein. 

Den tredje ekologiska konservnyheten är Saltå Körsbärstomater i tomatjuice. Ett gott och snyggt alternativ som ger en speciell smak-karaktär i grytor, soppor och pastasåser. Körsbärstomater har en intensivare smak än vanliga tomater. 

De tre ekologiska nyheterna är Kravmärkta, producerade i Italien och kommer i 400 grams burkar (nettovikten exklusive vätska är 240 gram för bönmixen och de gröna linserna). Saltå Bönmix och Saltå Gröna Linser kostar cirka 15:50 kronor. Priset för Saltå Körsbärstomater är cirka 19:50.

 

För mer information:                                                    

Lena Ekman, 073-443 41 99

lena.ekman@saltakvarn.se

 

Pressbilder finns här.

Saltå Kvarn har sedan starten 1964 malt mjöl och bakat bröd av biodynamiskt odlat spannmål. Under senare år har Saltå Kvarn även tagit fram ett brett sortiment med ett hundratal ekologiska matprodukter. Samtliga Saltå Kvarns produkter kommer från ett jordbruk som inte tillåter konstgödsel eller kemiska bekämpningsmedel. Det ger ett högt näringsvärde, men viktigast av allt är att konsumenten känner smaken av vad naturen ger, och inget annat. Läs mer på www.saltakvarn.se.


Om Saltå Kvarn

Saltå Kvarn är ett ekologiskt matföretag. Samtliga produkter är ekologiska och kommer från ett jordbruk som inte tillåter konstgödsel eller kemiska bekämpningsmedel. Företagets produktionssätt är inriktat på hög, naturlig kvalitet och minimal miljöpåverkan. Saltå Kvarns linje är att mat som produceras på ett naturligt och varsamt sätt smakar bättre. Därför använder Saltå Kvarn heller inga konstgjorda smak- och näringstillsatser, konserveringsmedel, färgämnen och konsistensgivare. Ända sedan starten 1964 producerar Saltå Kvarn mjöler och olika brödsorter av ekologiskt eller biodynamiskt odlad spannmål, vilket även används i andra spannmålsprodukter som flingor, gryn och müsli. Saltå Kvarn har också tagit fram ett stort antal ekologiska matprodukter såsom linser, bönor, torkade frukter, nötter, snacks, pasta, quinoa, och biodynamiska juicer och viner från odlare i hela världen. Företagets totala sortiment omfattar idag cirka 150 produkter. Läs mer på www.saltakvarn.se