2014-10-15 12:00Pressmeddelande

Extra energi med Russinmix, tre blandningar

null

Saltå Kvarn lanserar Russinmix, tre spännande blandningar med russin som bas. Passar både på frukostbordet, i bakningen och som mellanmål.

- Kort efter att vi hade lanserat russinmix i små pappersaskar för barn märkte vi att produkten även tilltalade vuxna. Nu tar vi fram russinmixerna i större förpackningar så att man kan använda dem till att toppa sin frukost, laga mat och baka med dem, säger Susanne Skånberg, marknadschef på Saltå Kvarn.

Russinmix Mullbär Sultanrussin och torkade mullbär. Mullbären har en smak som påminner om vaniljkola som lyfts ytterligare i kombination med de söta russinen.

Russinmix Körsbär Sultanrussin och torkade körsbär. Den fylliga smaken av svarta körsbär och russinens stora sötma gör detta till en given favorit.

Russinmix Äpple Sultanrussin och torkade äppelbitar. Äpplet har en syrlig ton som bryter av fint mot de söta russinen.

Saltå Kvarns sultanrussin odlas i västra Turkiet som är hjärtat för de ekologiska druvodlingarna. De är osvavlade och soltorkade vilket gör dem extra söta och aromatiska. De soltorkade mullbären kommer från ekologiska odlingar i provinserna Malatya, Adiyaman och Tunceli i sydöstra och östra Turkiet. De ekologiska äpplena och körsbären odlas i provinserna Afyon och Konya i västra och centrala Turkiet. Båttransporterna från Turkiet klimatkompenseras genom trädplantering.

Saltå Kvarns nya russinmixer är KRAV-märkta och förpackade i återförslutningsbara påsar om 200 gram. Priset är 29 kr för Russinmix Körsbär och 25 kr för Russinmix Äpple och Russinmix Mullbär.


Recept - Kryddig fyrkornsgröt med russinmix

Fyrkornskross har en naturligt nötaktig smak som passat perfekt ihop med russinmixen. Fördela gärna gröten i fyra portioner som du förvarar i kylen. På så vis kan du enkelt njuta av en ljuvligt god frukost i flera dagar framöver.

4 port

Fyrkornskross  2 ½ dl
Vatten  1 l
Russinmix, valfri sort  2 dl
Kanel, malen  1 tsk
Kardemumma, malen  1 tsk
Salt  ¼ tsk
Linfrö  2 msk
Kokosflingor  1 dl
Hasselnötter, rostade, krossade  2 dl
Granatäppelkärnor (eller bär) till topping

Blötlägg krossen över natten. Koka sen upp allt tillsammans med russinmix, linfrön, kryddor och salt. Låt småkoka i ca 30 minuter. Stäng av värmen och låt svälla på eftervärmen i 10 minuter. Rosta under tiden kokosflingorna i en torr stekpanna på medelhög värme. Rör runt ofta och passa dem noga. Fördela gröten i fyra skålar och toppa med hasselnötter, kokosflingor och granatäppelkärnor. Servera tillsammans med mjölk.

Av det naturen ger – och inget annat
Alla Saltå Kvarns produkter kommer från ekologiska jordbruk. Odlingen och förädlingen av råvarorna sker på ett naturligt och varsamt sätt, vilket bidrar till att slutprodukten smakar så mycket mer!

För mer information kontakta Jennifer Key, pressansvarig 070 568 10 86, jennifer.key@saltakvarn.se

Läs mer på www.saltakvarn.se/press

Alla Saltå Kvarns produkter kommer från ekologiska jordbruk. Odlingen och förädlingen av råvarorna sker på ett naturligt och varsamt sätt, vilket bidrar till att slutprodukten smakar så mycket mer. Av det naturen ger – och inget annat. Läs mer på www.saltakvarn.se.


Om Saltå Kvarn

Saltå Kvarn är ett ekologiskt matföretag. Samtliga produkter är ekologiska och kommer från ett jordbruk som inte tillåter konstgödsel eller kemiska bekämpningsmedel. Företagets produktionssätt är inriktat på hög, naturlig kvalitet och minimal miljöpåverkan. Saltå Kvarns linje är att mat som produceras på ett naturligt och varsamt sätt smakar bättre. Därför använder Saltå Kvarn heller inga konstgjorda smak- och näringstillsatser, konserveringsmedel, färgämnen och konsistensgivare. Ända sedan starten 1964 producerar Saltå Kvarn mjöler och olika brödsorter av ekologiskt eller biodynamiskt odlad spannmål, vilket även används i andra spannmålsprodukter som flingor, gryn och müsli. Saltå Kvarn har också tagit fram ett stort antal ekologiska matprodukter såsom linser, bönor, torkade frukter, nötter, snacks, pasta, quinoa, och biodynamiska juicer och viner från odlare i hela världen. Företagets totala sortiment omfattar idag cirka 150 produkter. Läs mer på www.saltakvarn.se