2008-05-15 11:50Pressmeddelande

Fyra nya biodynamiska juicer

null

Fyra nya biodynamiska juicer

Hundra procent pressade, biodynamiskt odlade frukter, helt utan tillsatser av socker, vatten, smakämnen eller annat. Det är det gemensamma för Saltå Kvarns juice-serie som nu utökas med fyra fruktjuicer: Blodapelsin, Röd druva, Äpplejuice och Tropikjuice.

De nya juicerna är bra törstsläckare med fyllig smak och naturlig sötma. De är också rika på naturliga vitaminer och antioxidanter. Två deciliter av blodapelsinjuicen ger exempelvis hela dagsbehovet av C-vitamin.

Juicerna produceras på ett sätt som gör att alla tillsatser är onödiga. Frukterna odlas biodynamiskt med bland annat försiktig gödning och de får solmogna i naturlig takt. Det ger frukterna fylligare smak och mer näringsämnen. Frukterna pressas direkt efter skörd utan onödig lagring. Juicerna pastöriseras sedan på ett skonsamt sätt med snabb upphettning och avkylning. Allt detta gör att både smakerna och vitaminerna från frukterna bevaras.

Saltå Kvarns nya Tropikjuice består av inte mindre än 11 pressade frukter (äpple, mango, guava, apelsin, ananas, vit druva, banan, acerolakörsbär, kiwi, passionsfrukt och citron). Blodapelsinjuicen är smakrik, lite kryddig och görs av solmogna apelsiner från Sicilien. Juicen Röd Druva pressas av mörkröda, solmogna, italienska druvor med hög druvsockerhalt och låg syrahalt. Äpplejuicen görs av aromatiska äppelsorter från flera länder i Europa.

De nya juicerna finns i Coop i hela landet och i andra större, välsorterade livsmedelsbutiker. Flaskorna innehåller 2 deciliter och kostar cirka 17 kronor. Alla juicer är Kravmärkta och Demetermärkta (biodynamiska).

 

För mer information:                                                                       

Lena Ekman, Saltå Kvarn,

073-443 41 99,

lena.ekman@saltakvarn.se

 

Pressbild finns på www.saltakvarn.se 

 

Biodynamisk odling handlar om kvalitet, smak och miljö och går ett steg längre än ekologisk odling. Inriktningen är att på ett naturligt sätt åstadkomma en bördigare odlingsjord och att behålla jordens egen karaktär. Det påverkar kvaliteten och smaken på grödorna. En biodynamisk gård bildar också ett eget kretslopp, utan behov av att tillföra näringsämnen utifrån, och bidrar därför inte heller till övergödning och läckage av näringsämnen.


Saltå Kvarn har sedan starten 1964 malt mjöl och bakat bröd av biodynamiskt odlat spannmål. Saltå Kvarn har de senaste åren också tagit fram ett hundratal nya ekologiska matprodukter såsom linser, bönor, torkade frukter, nötter, snacks, pasta, pastasåser, quinoa, riser samt biodynamiska juicer och viner. Samtliga Saltå Kvarns produkter kommer från ett jordbruk som inte tillåter konstgödsel eller kemiska bekämpningsmedel. Det ger ett högt näringsvärde, men viktigast av allt är att konsumenten känner smaken av vad naturen ger, och inget annat. Läs mer på www.saltakvarn.se.

 


Om Saltå Kvarn

Saltå Kvarn är ett ekologiskt matföretag. Samtliga produkter är ekologiska och kommer från ett jordbruk som inte tillåter konstgödsel eller kemiska bekämpningsmedel. Företagets produktionssätt är inriktat på hög, naturlig kvalitet och minimal miljöpåverkan. Saltå Kvarns linje är att mat som produceras på ett naturligt och varsamt sätt smakar bättre. Därför använder Saltå Kvarn heller inga konstgjorda smak- och näringstillsatser, konserveringsmedel, färgämnen och konsistensgivare. Ända sedan starten 1964 producerar Saltå Kvarn mjöler och olika brödsorter av ekologiskt eller biodynamiskt odlad spannmål, vilket även används i andra spannmålsprodukter som flingor, gryn och müsli. Saltå Kvarn har också tagit fram ett stort antal ekologiska matprodukter såsom linser, bönor, torkade frukter, nötter, snacks, pasta, quinoa, och biodynamiska juicer och viner från odlare i hela världen. Företagets totala sortiment omfattar idag cirka 150 produkter. Läs mer på www.saltakvarn.se