2015-04-17 16:39Pressmeddelande

Johan Ununger, en av Sveriges miljömäktigaste!

null

Johan Ununger, vår VD, är på plats 36 av Sveriges 101 miljömäktigaste i Sverige med motiveringen: I takt med att Saltå Kvarn växer blir företagets vd en allt viktigare röst i debatten om klimat och miljö. Under 2014 debatterade han­ skatteregler vid klimatkompensation, och i en debattartikel krävde han en omställning från dagens konventionella jordbruk till ett klimatsmart och ekologiskt jordbruk.

 - Det är såklart jätteroligt för mig att komma med på denna listan. Saltå Kvarns roll är förutom att sälja livsmedel även att vara delaktiga i miljödebatten. Vår vision är att rädda Östersjön och vi vill vara med och påverka utvecklingen av en mer hållbar odling och livsmedelsproduktion, säger Johan Ununger.

Syftet med listan är att visa upp föredömen och personer som sätter agendan i miljö- och hållbarhetsfrågor, som driver på utvecklingen i en mer hållbar inriktning. Varje år utnämns företagsledare, hållbarhetschefer, opinionsbildare, forskare och politiker som sätter agendan i miljö- och hållbarhetsverige. Listan har tagits fram genom dels öppen nominering och dels genom en juryprocess där åstadkommen miljö- och hållbarhetsnytta är kriteriet som juryn utgått från i sin poängsättning.

Listan över alla de 101 miljömäktigaste hittar du här: Sveriges miljömäktigaste 2015

Nyligen vann Saltå Kvarn utmärkelsen "Sveriges mest hållbara varumärke" vilket är ytterligare ett bevis på att långsiktigt miljöarbete uppskattas och är betydelsefullt för hållbarhetsdebatten och för konsumenterna.

För mer information och kommentarer:

Johan Ununger, vd 070 830 61 21, johan.ununger@saltakvarn.se

Jennifer Key, pressansvarig 070 568 10 86, jennifer.key@saltakvarn.s

Alla Saltå Kvarns produkter kommer från ekologiska jordbruk. Odlingen och förädlingen av råvarorna sker på ett naturligt och varsamt sätt, vilket bidrar till att slutprodukten smakar så mycket mer. Av det naturen ger – och inget annat. Läs mer på www.saltakvarn.se.


Om Saltå Kvarn

Saltå Kvarn är ett ekologiskt matföretag. Samtliga produkter är ekologiska och kommer från ett jordbruk som inte tillåter konstgödsel eller kemiska bekämpningsmedel. Företagets produktionssätt är inriktat på hög, naturlig kvalitet och minimal miljöpåverkan. Saltå Kvarns linje är att mat som produceras på ett naturligt och varsamt sätt smakar bättre. Därför använder Saltå Kvarn heller inga konstgjorda smak- och näringstillsatser, konserveringsmedel, färgämnen och konsistensgivare. Ända sedan starten 1964 producerar Saltå Kvarn mjöler och olika brödsorter av ekologiskt eller biodynamiskt odlad spannmål, vilket även används i andra spannmålsprodukter som flingor, gryn och müsli. Saltå Kvarn har också tagit fram ett stort antal ekologiska matprodukter såsom linser, bönor, torkade frukter, nötter, snacks, pasta, quinoa, och biodynamiska juicer och viner från odlare i hela världen. Företagets totala sortiment omfattar idag cirka 150 produkter. Läs mer på www.saltakvarn.se