2017-12-05 09:29Pressmeddelande

​Johan Ununger slutar som vd på Saltå Kvarn

null

Efter 15 framgångsrika år som vd för Saltå Kvarn lämnar nu Johan Ununger företaget för att engagera sig i hållbarhetsfrågor i andra uppdrag.

Sedan år 2002, då Johan Ununger tillträdde som vd, har Saltå Kvarn haft en mycket stark utveckling både vad gäller företagets storlek och varumärkets position. Bland annat har Saltå Kvarn av Dagens Industri utsetts till Gasellföretag fyra år i rad. Saltå Kvarn har också röstats fram som Sveriges mest hållbara varumärke och har under en lång rad år legat i absoluta toppen av flertalet sådana mätningar. Under senare år har Johan lett ett arbete med att förnya och renodla verksamheten och förbereda Saltå Kvarn för en ny fas i utvecklingen.

– Det har varit en fantastisk tid med fantastiska medarbetare. Utvecklingen för Saltå Kvarn ser bra ut och tiden är mogen för mig att sluta som vd och lämna över till nya krafter, nu när företaget ska ta ytterligare nya steg. Jag kommer att fortsätta arbeta med hållbarhetsfrågor i andra organisationer och uppdrag, bland annat genom Organic Sweden, säger Johan Ununger.

Johan Ununger är ordförande i Organic Sweden och räknar med att öka sitt engagemang där. Bland annat ska man på uppdrag av Jordbruksverket ta fram förslag till åtgärdsplan för att förverkliga de ekologiska målen i regeringens livsmedelsstrategi. Johan är också ordförande och delägare i ett företag som arbetar med klimatkompensation. Framöver räknar han också med att arbeta med konsultuppdrag inom varumärkesbyggande hållbarhet.

Så här säger Jan Samuelson, som är styrelseordförande i Saltå Kvarn:
– Johan Ununger har under alla åren gjort ett unikt arbete med att bygga upp Saltå Kvarn som företag och dess varumärke. Han har, tillsammans med medarbetarna, utvecklat en genuint trovärdig verksamhet som älskas av väldigt många konsumenter, som inspirerat många i livsmedelsbranschen och som lockat upprepade besök från Kungahuset, svenska politiker, Prince Charles och till och med lett till toppmöte med europeiska regeringschefer.

Saltå Kvarn startar nu en rekryteringsprocess för att tillsätta en ny vd efter Johan Ununger. Under tiden leds företaget av ledningsgruppen och tillförordnad vd som tillsätts ur styrelsen.

För mer information:

Jan Samuelson, jan.samuelson@independia.eu, 070-8309600
Johan Ununger, johan.ununger@saltakvarn.se, 070-8306121

Vi är ett litet företag med stora drömmar om god mat som produceras på jordens villkor. En prick på kartan men med en tydlig vision som vi hoppas ska spridas över hela världen – hektar för hektar. Vår metod är kompromisslös, men vårt syfte är gott. Ja, till och med utsökt. Vi erbjuder god mat med hög naturlig kvalitet och positiv miljöpåverkan, även om det krävs att vi måste gå ett par obekväma steg längre än alla andra för att nå dit.

För vi vet att förändring inte sker i kanslier eller departement. Den sker på frukostbord, kaffebrickor och ugnsplåtar runt om i Sverige. Och tillsammans ska vi göra skillnad – en chiapudding, kanelbulle och smörgås i taget. Läs mer på www.saltakvarn.se.


Om Saltå Kvarn

Saltå Kvarn är ett ekologiskt matföretag. Samtliga produkter är ekologiska och kommer från ett jordbruk som inte tillåter konstgödsel eller kemiska bekämpningsmedel. Företagets produktionssätt är inriktat på hög, naturlig kvalitet och minimal miljöpåverkan. Saltå Kvarns linje är att mat som produceras på ett naturligt och varsamt sätt smakar bättre. Därför använder Saltå Kvarn heller inga konstgjorda smak- och näringstillsatser, konserveringsmedel, färgämnen och konsistensgivare. Ända sedan starten 1964 producerar Saltå Kvarn mjöler och olika brödsorter av ekologiskt eller biodynamiskt odlad spannmål, vilket även används i andra spannmålsprodukter som flingor, gryn och müsli. Saltå Kvarn har också tagit fram ett stort antal ekologiska matprodukter såsom linser, bönor, torkade frukter, nötter, snacks, pasta, quinoa, och biodynamiska juicer och viner från odlare i hela världen. Företagets totala sortiment omfattar idag cirka 150 produkter. Läs mer på www.saltakvarn.se