2020-07-31 12:04Pressmeddelande

Känner du igen våra fem sädesslag?

Våra fem sädesslagLär dig mer om våra fem sädesslag på vår miniåker

”Sverige är ett jordbruksland. Om du reser i mellersta eller södra Sverige är det nästan omöjligt att inte se åkerlandskapet. Trots att spannmål är basen i mångas kost i form av müsli, havregryn, bröd, pasta eller mjöl – så är det förvånansvärt få som kan identifiera fler än två av sädesslagen”, säger Jonas Regnér, VD på Saltå Kvarn i Järna.

”I år fyller vårt surdegsbageri 50 år, och i anslutning till bageriet har vi odlat en miniåker där vi lyfter fram våra fem sädesslag: havre, vete, dinkel, råg och korn. För att få lite färg på anrättningen har vi också sått lin och solrosor. Kom ut till oss och se hur många sädesslag du kan känna igen.

Här ute på Saltå Kvarn har vi även Saltå gårdsbutik och Saltå kafé, där du också kan lära dig mer om  biologisk mångfald vid Moraån som flyter förbi vår lummiga och fridfulla kafé-trädgård. Vi finns fyra mil söder om Stockholm och har öppet varje dag, så är det lätt att besöka oss när det passar”, avslutar Jonas Regnér.Om Saltå Kvarn

Vi är ett litet företag med stora drömmar om god mat som produceras på jordens villkor. En prick på kartan men med en tydlig vision som vi hoppas ska spridas över hela världen – hektar för hektar. Vår metod är kompromisslös, men vårt syfte är gott. Ja, till och med utsökt. Vi erbjuder god mat med hög naturlig kvalitet och positiv miljöpåverkan, även om det krävs att vi måste gå ett par obekväma steg längre än alla andra för att nå dit.