2009-11-18 11:22Pressmeddelande

Kundval på webben avslöjar müslifavoriterna

null

 

 

Müsliälskare gillar att blanda nya ingredienser med traditionella bär och frukter, men ratar godis. Det här visar sig i Saltå Kvarns utvärdering av hur kunderna har valt mellan ett 60-tal ekologiska müsli-ingredienser på den webbaserade tjänsten Min Müsli.

 

När intresserade müsli-konsumenter själva får komponera sin favoritmüsli hamnar traditionella bär i topp, tillsammans med flera relativt nya frön och flingor. Sötsaker som nötter i choklad och liknande hamnar i botten på listan.

Saltå Kvarn har utvärderat över 4000 müsliblandningar som kunder själva gjort på webben. Den ingrediens som valdes av allra flest var hallon, följt av blåbär, linfrön och jordgubbe. De flesta väljer flera olika frukter och bär i sin favoritmüsli. Av utvärderingen framgår också att müsliköparna gärna väljer mindre traditionella ingredienser. Bland frön hamnar exempelvis canihuagroddar och pumpafrön högt upp på listan. Det nyttiga gojibäret kom också högt upp. Bland flingorna valde flest crunch, amarant, bovete och dinkel. Av de olika basblandningar som man kan basera sin egen müsli på var dinkel och quinoa populärast.

Slutsats: Svenska müsliälskare är öppna för relativt nya typer av nyttiga flingor och frön. Som sött inslag väljer man gärna traditionella bär och frukter. Den genomsnittliga müsliälskaren är tydligen inte en gottegris.

-Det här är nog så nära sanningen man kan komma eftersom utvärderingen baserar sig på verkliga köp, där man dessutom kan välja mellan väldigt många ingredienser. Det är roligt att se att flera flingor och frön som för några år sedan var relativt okända för svenska konsumenter nu har slagit igenom ordentligt, säger Jennifer Key som är projektledare på Saltå Kvarn.

 

Pressbilder finns på http://www.saltakvarn.se/press/press.html

För mer information, kontakta:

Jennifer Key, projektledare, 070-568 10 86, jennifer.key@saltakvarn.se

 

Min Müsli är en webbaserad tjänst som startades av Saltå Kvarn i början av året. Här kan man från över 60 ekologiska ingredienser blanda sin egen favoritmüsli, direkt se näringsvärdena och priset samt få müslin hemskickad med post -eller ge bort samma möjlighet som present. www.minmusli.nu

Saltå Kvarn har sedan starten 1964 malt mjöl och bakat bröd av biodynamiskt odlat spannmål. Saltå Kvarn har de senaste åren också tagit fram ett hundratal nya ekologiska matprodukter såsom linser, bönor, torkade frukter, nötter, snacks, pasta, pastasåser, quinoa, riser samt biodynamiska juicer och viner. Samtliga Saltå Kvarns produkter kommer från ett jordbruk som inte tillåter konstgödsel eller kemiska bekämpningsmedel. Det ger ett högt näringsvärde, men viktigast av allt är att konsumenten känner smaken av vad naturen ger, och inget annat. www.saltakvarn.se

 


Om Saltå Kvarn

Saltå Kvarn är ett ekologiskt matföretag. Samtliga produkter är ekologiska och kommer från ett jordbruk som inte tillåter konstgödsel eller kemiska bekämpningsmedel. Företagets produktionssätt är inriktat på hög, naturlig kvalitet och minimal miljöpåverkan. Saltå Kvarns linje är att mat som produceras på ett naturligt och varsamt sätt smakar bättre. Därför använder Saltå Kvarn heller inga konstgjorda smak- och näringstillsatser, konserveringsmedel, färgämnen och konsistensgivare. Ända sedan starten 1964 producerar Saltå Kvarn mjöler och olika brödsorter av ekologiskt eller biodynamiskt odlad spannmål, vilket även används i andra spannmålsprodukter som flingor, gryn och müsli. Saltå Kvarn har också tagit fram ett stort antal ekologiska matprodukter såsom linser, bönor, torkade frukter, nötter, snacks, pasta, quinoa, och biodynamiska juicer och viner från odlare i hela världen. Företagets totala sortiment omfattar idag cirka 150 produkter. Läs mer på www.saltakvarn.se