2014-04-22 11:23Pressmeddelande

Naturligt söta mellanmålsrussin i tre nya blandningar

null

Nu lanserar Saltå Kvarn tre nya ekologiska russinblandningar i små fickförpackningar som goda snacks och mellanmål för barn och vuxna.

Russinmix Mullbär Sultanrussin och torkade mullbär. Mullbären har en smak som påminner om vaniljkola som lyfts ytterligare i kombination med de söta russinen.

Russinmix Körsbär Sultanrussin och torkade körsbär. Den fylliga smaken av svarta körsbär och russinens stora sötma gör detta till en given favorit.

Russinmix Äpple Sultanrussin och torkade äppelbitar. Äpplet har en syrlig ton som bryter av fint mot de söta russinen.

Saltå Kvarns sultanrussin odlas i västra Turkiet som är hjärtat för de ekologiska druvodlingarna. De är osvavlade och soltorkade vilket gör dem extra söta och aromatiska. De soltorkade mullbären kommer från ekologiska odlingar i provinserna Malatya, Adiyaman och Tunceli i sydöstra och östra Turkiet. De ekologiska äpplena och körsbären odlas i provinserna Afyon och Konya i västra och centrala Turkiet. Båttransporterna från Turkiet klimatkompenseras genom trädplantering.

Saltå Kvarns nya russinmix är KRAV-märkt och kostar cirka 37 kronor för 6 paket (2 av varje sort) med 42 gram vardera (totalt 252 gram).

Av det naturen ger – och inget annat

Alla Saltå Kvarns produkter kommer från ekologiska jordbruk. Odlingen och förädlingen av råvarorna sker på ett naturligt och varsamt sätt, vilket bidrar till att slutprodukten smakar så mycket mer!

För mer information kontakta Jennifer Key, pressansvarig 070 568 10 86, jennifer.key@saltakvarn.se

Läs mer på www.saltakvarn.se/press


Av det naturen ger - och inget annat
Alla Saltå Kvarns produkter kommer från ekologiska jordbruk. Odlingen och förädlingen av råvarorna sker på ett naturligt och varsamt sätt, vilket bidrar till att slutprodukten smakar så mycket mer. 

Läs mer på www.saltakvarn.se.


Om Saltå Kvarn

Saltå Kvarn är ett ekologiskt matföretag. Samtliga produkter är ekologiska och kommer från ett jordbruk som inte tillåter konstgödsel eller kemiska bekämpningsmedel. Företagets produktionssätt är inriktat på hög, naturlig kvalitet och minimal miljöpåverkan. Saltå Kvarns linje är att mat som produceras på ett naturligt och varsamt sätt smakar bättre. Därför använder Saltå Kvarn heller inga konstgjorda smak- och näringstillsatser, konserveringsmedel, färgämnen och konsistensgivare. Ända sedan starten 1964 producerar Saltå Kvarn mjöler och olika brödsorter av ekologiskt eller biodynamiskt odlad spannmål, vilket även används i andra spannmålsprodukter som flingor, gryn och müsli. Saltå Kvarn har också tagit fram ett stort antal ekologiska matprodukter såsom linser, bönor, torkade frukter, nötter, snacks, pasta, quinoa, och biodynamiska juicer och viner från odlare i hela världen. Företagets totala sortiment omfattar idag cirka 150 produkter. Läs mer på www.saltakvarn.se