2015-03-19 08:28Pressmeddelande

Ny packlinje möter ökad efterfrågan på Saltå Kvarn

null

Med en ny helautomatiserad packlinje ökar Saltå Kvarn nu kapaciteten och lägger ökat fokus på det värdeskapande arbetet i kvarnen. Arbetsmiljön blir bättre och medarbetarna har mer tid till det hantverksmässiga i produktionen.

Investeringen är en av de största Saltå Kvarn gjort under senare år och uppgår till cirka 16 miljoner kronor. Den nya packlinjen är sammansatt av olika maskiner som fyller påsar, försluter och lägger produkterna i kartonger, samt en flexibel robot som kan hantera alla de olika kvarnprodukterna och lägga dem på pallar för leverans.

– Vi satsar på det här för att kunna koncentrera oss på det vi är bra på, dvs skonsam och hantverksmässig matförädling. Nu kan vi lägga ännu mer tid på sådant som skapar mervärde, exempelvis rosta flingor och blanda müsli osv, samtidigt som vi får ökad kapacitet, säger kvarnchef Lisa Trolle.

I kvarnen produceras idag 78 spannmålsprodukter av olika slag i en total volym av 4500 ton per år. Den nya packlinjen är viktig för att kunna möta den kraftigt ökade efterfrågan på ekologiska matprodukter som Saltå Kvarn och övriga eko-Sverige idag upplever. Förpackningsprocessen har efter många års ökning i produktionen blivit en flaskhals hos Saltå Kvarn. Viktigt är också att den nya packlinjen innebär bättre arbetsmiljö, bland annat genom att alla monotona lyft är borta.

För mer information kontakta:

Lisa Trolle, kvarnchef, 070-190 77 97, lisa.trolle@saltakvarn.se

Jennifer Key, pressansvarig 070 568 10 86, jennifer.key@saltakvarn.se

Alla Saltå Kvarnsprodukter kommer från ekologiska jordbruk. Odlingen och förädlingen av råvarorna sker på ett naturligt och varsamt sätt, vilket bidrar till att slutprodukten smakar så mycket mer. Av det naturen ger – och inget annat. Läs mer på www.saltakvarn.se.

Alla Saltå Kvarns produkter kommer från ekologiska jordbruk. Odlingen och förädlingen av råvarorna sker på ett naturligt och varsamt sätt, vilket bidrar till att slutprodukten smakar så mycket mer. Av det naturen ger – och inget annat. Läs mer på www.saltakvarn.se.


Om Saltå Kvarn

Saltå Kvarn är ett ekologiskt matföretag. Samtliga produkter är ekologiska och kommer från ett jordbruk som inte tillåter konstgödsel eller kemiska bekämpningsmedel. Företagets produktionssätt är inriktat på hög, naturlig kvalitet och minimal miljöpåverkan. Saltå Kvarns linje är att mat som produceras på ett naturligt och varsamt sätt smakar bättre. Därför använder Saltå Kvarn heller inga konstgjorda smak- och näringstillsatser, konserveringsmedel, färgämnen och konsistensgivare. Ända sedan starten 1964 producerar Saltå Kvarn mjöler och olika brödsorter av ekologiskt eller biodynamiskt odlad spannmål, vilket även används i andra spannmålsprodukter som flingor, gryn och müsli. Saltå Kvarn har också tagit fram ett stort antal ekologiska matprodukter såsom linser, bönor, torkade frukter, nötter, snacks, pasta, quinoa, och biodynamiska juicer och viner från odlare i hela världen. Företagets totala sortiment omfattar idag cirka 150 produkter. Läs mer på www.saltakvarn.se