2009-06-16 12:29Pressmeddelande

Ny serie ekologiska mellanmålssnacks

null

Saltå Kvarn lanserar en serie av sju ekologiska och delvis biodynamiska snacks i småförpackningar. Tre av dem är nya blandningar av nötter, frukt och bär.

-Efterfrågan ökar på små förpackningar av snacks att ta med sig och äta som mellanmål. Det vill vi möta med goda, nyttiga blandningar och nötter som är producerade på ett naturligt sätt utan bekämpningsmedel och tillsatser, säger Lena Ekman, pressansvarig på Saltå Kvarn.

Den nya serien snacks består av både ekologiska och biodynamiska ingredienser och är bland annat rika på mineraler, vitaminer och nyttiga omättade fetter.

Bland nyheterna finns tre snacksblandningar:

Ljuvligt gott, en spännande blandning av rostade hasselnötter, äpple och tranbär. Soliga favoriter heter en ny blandning av mandel, valnötter, ananas och blåbär. Naturens frukter är namnet på en energirik blandning av russin, cashewnötter, hasselnötter, valnötter och mandel.

Utöver de tre blandningarna består Saltå Kvarns nya snacksserie av Salta solroskärnor, Rostade hasselnötter, Hasselnötter samt Valnötter.

Nötterna är biodynamiskt odlade i Turkiet.

Förpackningarna i snacksserien innehåller 75 eller 100 gram. Alla är Krav-märkta. Nötförpackningarna är även Demeter-märkta (biodynamiska).

 

För mer information:

Lena Ekman, Saltå Kvarn,

073-443 41 99,

lena.ekman@saltakvarn.se

 

Pressbild finns på http://www.saltakvarn.se/press/press.html

 

Saltå Kvarn har sedan starten 1964 malt mjöl och bakat bröd av biodynamiskt odlat spannmål. Saltå Kvarn har de senaste åren också tagit fram ett hundratal nya ekologiska matprodukter såsom linser, bönor, torkade frukter, nötter, snacks, pasta, pastasåser, quinoa, riser samt biodynamiska juicer och viner. Samtliga Saltå Kvarns produkter kommer från ett jordbruk som inte tillåter konstgödsel eller kemiska bekämpningsmedel. Det ger ett högt näringsvärde, men viktigast av allt är att konsumenten känner smaken av vad naturen ger, och inget annat. Läs mer på www.saltakvarn.se.


Om Saltå Kvarn

Saltå Kvarn är ett ekologiskt matföretag. Samtliga produkter är ekologiska och kommer från ett jordbruk som inte tillåter konstgödsel eller kemiska bekämpningsmedel. Företagets produktionssätt är inriktat på hög, naturlig kvalitet och minimal miljöpåverkan. Saltå Kvarns linje är att mat som produceras på ett naturligt och varsamt sätt smakar bättre. Därför använder Saltå Kvarn heller inga konstgjorda smak- och näringstillsatser, konserveringsmedel, färgämnen och konsistensgivare. Ända sedan starten 1964 producerar Saltå Kvarn mjöler och olika brödsorter av ekologiskt eller biodynamiskt odlad spannmål, vilket även används i andra spannmålsprodukter som flingor, gryn och müsli. Saltå Kvarn har också tagit fram ett stort antal ekologiska matprodukter såsom linser, bönor, torkade frukter, nötter, snacks, pasta, quinoa, och biodynamiska juicer och viner från odlare i hela världen. Företagets totala sortiment omfattar idag cirka 150 produkter. Läs mer på www.saltakvarn.se