2011-09-20 10:25Pressmeddelande

Nya balsamicocremer utan tillsatser

null

Saltå Kvarn lanserar nu en röd och en vit ekologisk balsamicocreme från Modena i Italien, med ett egenutvecklat helt naturligt förtjockningsmedel. 

Balsamicocreme innehåller i regel kemiskt framställt förtjockningsmedel, vilket är tillåtet i ekologiska produkter. Men Saltå Kvarn vill inte använda tillsatser och har tillsammans med producenten Casa del Balsamico Modenese och familjen Cattani utvecklat en naturlig förtjockning med enbart majsstärkelse. 

Den röda Saltå Crema de Balsamico är gjord av koncentrerad druvmust och 40 procent äkta balsamvinäger (IGP) av druvsorterna Lambrusco, Trebbiano och Pignoletto samt majsstärkelse. Den är fruktigt söt och syrlig och förhöjer smaken på exempelvis kött, fisk och grönsaker. Passar bra som smakfull dekoration på både varma och kalla rätter och med fördel även på ost, glass och pannacotta. 

Den vita Saltå Crema di Balsamico Bianco är gjord av koncentrerad druvmust, vit balsamvinäger och majsstärkelse. Den är krämig, söt och syrlig i smaken. Den passar lika bra till jordgubbar och vaniljglass som till vällagrad ost, samt är även god till kött, fisk och i såser och dressingar.

Båda balsamicocremerna är Krav-märkta och kostar cirka 49 kronor för 150 ml.

För mer information:

Lena Ekman, 073-443 41 99

lena.ekman@saltakvarn.se

 

Pressbild finns här

Saltå Kvarn har sedan starten 1964 malt mjöl och bakat bröd av biodynamiskt odlat spannmål. Under senare år har Saltå Kvarn även tagit fram ett brett sortiment med ett hundratal ekologiska matprodukter. Samtliga Saltå Kvarns produkter kommer från ett jordbruk som inte tillåter konstgödsel eller kemiska bekämpningsmedel. Det ger ett högt näringsvärde, men viktigast av allt är att konsumenten känner smaken av vad naturen ger, och inget annat. Läs mer på www.saltakvarn.se.


Om Saltå Kvarn

Saltå Kvarn är ett ekologiskt matföretag. Samtliga produkter är ekologiska och kommer från ett jordbruk som inte tillåter konstgödsel eller kemiska bekämpningsmedel. Företagets produktionssätt är inriktat på hög, naturlig kvalitet och minimal miljöpåverkan. Saltå Kvarns linje är att mat som produceras på ett naturligt och varsamt sätt smakar bättre. Därför använder Saltå Kvarn heller inga konstgjorda smak- och näringstillsatser, konserveringsmedel, färgämnen och konsistensgivare. Ända sedan starten 1964 producerar Saltå Kvarn mjöler och olika brödsorter av ekologiskt eller biodynamiskt odlad spannmål, vilket även används i andra spannmålsprodukter som flingor, gryn och müsli. Saltå Kvarn har också tagit fram ett stort antal ekologiska matprodukter såsom linser, bönor, torkade frukter, nötter, snacks, pasta, quinoa, och biodynamiska juicer och viner från odlare i hela världen. Företagets totala sortiment omfattar idag cirka 150 produkter. Läs mer på www.saltakvarn.se