2017-03-31 15:53Pressmeddelande

​Saltå Kvarn - Sveriges mest hållbara livsmedelsföretag fyra år i rad

null

I en undersökning bland 11 000 konsumenter har Saltå Kvarn för fjärde året i rad utsetts till det mest hållbara varumärket i livsmedelsbranschen. Totalt för alla branscher hamnade företaget på andra plats.

Det är det årliga Sustainable Brand Index som listat hur konsumenter bedömer hur de 286 största varumärkena i Sverige presterar inom miljöansvar och socialt ansvarstagande. De senaste fyra åren har Saltå Kvarn stadigt rankats bland topp tre av samtliga varumärken i alla branscher.

–Att för fjärde året i rad rankas som livsmedelsbranschens mest hållbara varumärke är ett betyg på att långsiktigt arbete lönar sig i längden. Hela vår verksamhet genomsyras från grunden av dessa frågor och det är glädjande att det uppmärksammas och uppskattas på detta sätt av Sveriges befolkning, säger Susanne Skånberg som är marknads- och kommunikationschef på Saltå Kvarn.

Långsiktigt hållbarhetsarbete belönas
Ända sedan starten för över 50 år sedan har hållbarhet genomsyrat hela företaget. Samtliga produkter är ekologiska och utvalda för att hålla hög kvalité och positiv miljöpåverkan. Men för Saltå Kvarn räcker inte detta, man belönar dessutom de odlare som driver ett hållbart jordbruk och företaget var först i Sverige med att klimatkompensera sina transporter. 

Om undersökningen
Det är sjunde året i rad som varumärkesundersökningen Sustainable Brand Index listar Sveriges mest hållbara företag. Tillfrågade i undersökningen är ett riksrepresentativt urval av 11 000 konsumenter som har bedömt hur Sveriges 286 största företag presterar inom miljöansvar och socialt ansvarstagande. Studiernas genomfördes under nov 2016-feb 2017. Utgångspunkten för undersökningen är FN Global Compacts 10 principer om miljöansvar och socialt ansvarstagande. 

För mer information vänligen kontakta Susanne Skånberg, marknads- och kommunikationschef Saltå Kvarn 08 551 508 28, susanne.skanberg@saltakvarn.se eller pressansvarig Jennifer Key 08 552 508 29, jennifer.key@saltakvarn.se

Alla Saltå Kvarns produkter kommer från ekologiska jordbruk. Odlingen och förädlingen av råvarorna sker på ett naturligt och varsamt sätt, vilket bidrar till att slutprodukten smakar så mycket mer. Av det naturen ger – och inget annat. Läs mer på www.saltakvarn.se.


Om Saltå Kvarn

Saltå Kvarn är ett ekologiskt matföretag. Samtliga produkter är ekologiska och kommer från ett jordbruk som inte tillåter konstgödsel eller kemiska bekämpningsmedel. Företagets produktionssätt är inriktat på hög, naturlig kvalitet och minimal miljöpåverkan. Saltå Kvarns linje är att mat som produceras på ett naturligt och varsamt sätt smakar bättre. Därför använder Saltå Kvarn heller inga konstgjorda smak- och näringstillsatser, konserveringsmedel, färgämnen och konsistensgivare. Ända sedan starten 1964 producerar Saltå Kvarn mjöler och olika brödsorter av ekologiskt eller biodynamiskt odlad spannmål, vilket även används i andra spannmålsprodukter som flingor, gryn och müsli. Saltå Kvarn har också tagit fram ett stort antal ekologiska matprodukter såsom linser, bönor, torkade frukter, nötter, snacks, pasta, quinoa, och biodynamiska juicer och viner från odlare i hela världen. Företagets totala sortiment omfattar idag cirka 150 produkter. Läs mer på www.saltakvarn.se