Saltå Kvarn återkallar Bovetemjöl 500 g efter det att gluten upptäckts i produkten. Produkten är märkt Glutenfri.
– Det är leverantören av bovetemjöl som har begått ett misstag i sin produktion. För att förebygga att det upprepas så har produktionen av bovetemjöl flyttats till en annan anläggning där inga produkter som innehåller gluten processas, säger Åsa Lindeblad, kvalitetsansvarig vid Saltå Kvarn.
Konsumenter som inte tål gluten uppmanas kassera produkten och är välkomna att kontakta Saltå Kvarn för ersättning.
Återkallelsen gäller endast för Bovetemjöl märkt med bäst-före-datum 02 2013 Batch 47.
Förpackningar med annat bäst-före-datum påverkas inte.
För ytterligare information:
Åsa Lindeblad, kvalitetsansvarig, 070 822 88 52
Saltå Kvarn AB
153 91 Järna
info@saltakvarn.se
08 551 508 00
Saltå Kvarn är ett ekologiskt matföretag. Samtliga produkter är ekologiska och kommer från ett jordbruk som inte tillåter konstgödsel eller kemiska bekämpningsmedel. Företagets produktionssätt är inriktat på hög, naturlig kvalitet och minimal miljöpåverkan. Saltå Kvarns linje är att mat som produceras på ett naturligt och varsamt sätt smakar bättre. Därför använder Saltå Kvarn heller inga konstgjorda smak- och näringstillsatser, konserveringsmedel, färgämnen och konsistensgivare. Ända sedan starten 1964 producerar Saltå Kvarn mjöler och olika brödsorter av ekologiskt eller biodynamiskt odlad spannmål, vilket även används i andra spannmålsprodukter som flingor, gryn och müsli. Saltå Kvarn har också tagit fram ett stort antal ekologiska matprodukter såsom linser, bönor, torkade frukter, nötter, snacks, pasta, quinoa, och biodynamiska juicer och viner från odlare i hela världen. Företagets totala sortiment omfattar idag cirka 150 produkter. Läs mer på www.saltakvarn.se