2008-09-26 15:01Pressmeddelande

Saltå Kvarn blev Årets uppstickare 2008

null

Saltå Kvarn har utsetts till Årets uppstickare 2008 inom livsmedelsbranschen och tar idag emot utmärkelsen i samband med Ölands skördefest.

Bakom priset står LRF, Livsmedelsföretagen (Li) och Jordbruksdepartementet. Juryn består av LRFs vd KG Burman, Livsmedelsföretagens vd Agneta Dreber och jordbruksminister Eskil Erlandsson.

Så här säger Saltå Kvarns vd Johan Ununger:
- Vi är väldigt stolta över den här fina utmärkelsen och det är glädjande att juryn anser att vi är innovativa. Vi försöker ju kombinera nytänkande med att exempelvis baka bröd på samma sätt som människor egentligen gjort i tusentals år, och att överhuvudtaget ta fram produkter utan några tillsatser. Allt enligt vår devis "Av det naturen ger - och inget annat".

Se ett mer utförligt pressmeddelande från LRF: www.lrf.se

För ytterligare kommentarer från Saltå Kvarn:
Johan Ununger, vd, 070-8306121, johan.ununger@saltakvarn.se

Pressbilder på Saltå Kvarn och Johan Ununger finns i anslutning till detta pressmeddelande på vår webbplats: http://www.saltakvarn.se/press/press.html


Saltå Kvarn har sedan starten 1964 malt mjöl och bakat bröd av biodynamiskt odlat spannmål. Saltå Kvarn har de senaste åren också tagit fram ett hundratal nya ekologiska matprodukter såsom linser, bönor, torkade frukter, nötter, snacks, pasta, pastasåser, quinoa, riser samt biodynamiska juicer och viner. Samtliga Saltå Kvarns produkter kommer från ett jordbruk som inte tillåter konstgödsel eller kemiska bekämpningsmedel. Det ger ett högt näringsvärde, men viktigast av allt är att konsumenten känner smaken av vad naturen ger, och inget annat. Läs mer på http://www.saltakvarn.se.


Om Saltå Kvarn

Saltå Kvarn är ett ekologiskt matföretag. Samtliga produkter är ekologiska och kommer från ett jordbruk som inte tillåter konstgödsel eller kemiska bekämpningsmedel. Företagets produktionssätt är inriktat på hög, naturlig kvalitet och minimal miljöpåverkan. Saltå Kvarns linje är att mat som produceras på ett naturligt och varsamt sätt smakar bättre. Därför använder Saltå Kvarn heller inga konstgjorda smak- och näringstillsatser, konserveringsmedel, färgämnen och konsistensgivare. Ända sedan starten 1964 producerar Saltå Kvarn mjöler och olika brödsorter av ekologiskt eller biodynamiskt odlad spannmål, vilket även används i andra spannmålsprodukter som flingor, gryn och müsli. Saltå Kvarn har också tagit fram ett stort antal ekologiska matprodukter såsom linser, bönor, torkade frukter, nötter, snacks, pasta, quinoa, och biodynamiska juicer och viner från odlare i hela världen. Företagets totala sortiment omfattar idag cirka 150 produkter. Läs mer på www.saltakvarn.se