2012-08-14 11:29Pressmeddelande

Saltå Kvarn blir mer rikstäckande

null

Nu satsar Saltå Kvarn på att göra fler ekologiska matprodukter tillgängliga för fler konsumenter i hela Sverige. Företaget mer än tredubblar antalet Coop-, Ica- och Axfood-butiker som man besöker och blir i praktiken mer rikstäckande än tidigare. 

Satsningen sker genom ett samarbete med Ekologiska Säljbolaget som specialiserat sig på att få ut just ekologiska produkter i butikerna och som nu tar över hela Saltå Kvarns butiksbearbetning. Saltå Kvarns butiksbearbetning har tidigare täckt in cirka 250 butiker, främst i Stockholmsregionen. Den nya satsningen innebär att man nu regelbundet kommer att besöka runt 800 butiker i södra och mellersta Sverige. I de norra delarna av landet kommer man att bearbeta ytterligare ett stort antal butiker på andra sätt. 

Större delen av Saltå Kvarns produkter finns redan tillgängliga centralt hos de stora livsmedelskedjorna och det är sedan i olika grad varje butik som avgör vad som finns i butikshyllorna. 

­– Vi vet från undersökningar att många butiker vill öka samarbetet med oss och att vi hos konsumenterna har ett mycket uppskattat ekologiskt varumärke. Vi satsar nu betydligt mer rikstäckande än tidigare och för konsumenter på många håll i landet innebär det i praktiken att fler Saltå Kvarn-produkter dyker upp i hyllorna, säger marknadschef Jan Gustafsson.

  

För mer information, kontakta:

Jan Gustafsson, marknadschef, 070-494 68 44, jan.gustafsson@saltakvarn.se

Lena Ekman, presskontakt, 073-443 41 99, lena.ekman@saltakvarn.se

  

 

 

Saltå Kvarn startade 1964 med att mala mjöl och baka bröd av biodynamiskt odlat spannmål. Under senare år har Saltå Kvarn även tagit fram ett brett sortiment med ett hundratal ekologiska matprodukter. Samtliga Saltå Kvarns produkter kommer från ett jordbruk som inte tillåter konstgödsel eller kemiska bekämpningsmedel. Det ger ett högt näringsvärde, men viktigast av allt är att konsumenten känner smaken av vad naturen ger, och inget annat. Läs mer på www.saltakvarn.se.


Om Saltå Kvarn

Saltå Kvarn är ett ekologiskt matföretag. Samtliga produkter är ekologiska och kommer från ett jordbruk som inte tillåter konstgödsel eller kemiska bekämpningsmedel. Företagets produktionssätt är inriktat på hög, naturlig kvalitet och minimal miljöpåverkan. Saltå Kvarns linje är att mat som produceras på ett naturligt och varsamt sätt smakar bättre. Därför använder Saltå Kvarn heller inga konstgjorda smak- och näringstillsatser, konserveringsmedel, färgämnen och konsistensgivare. Ända sedan starten 1964 producerar Saltå Kvarn mjöler och olika brödsorter av ekologiskt eller biodynamiskt odlad spannmål, vilket även används i andra spannmålsprodukter som flingor, gryn och müsli. Saltå Kvarn har också tagit fram ett stort antal ekologiska matprodukter såsom linser, bönor, torkade frukter, nötter, snacks, pasta, quinoa, och biodynamiska juicer och viner från odlare i hela världen. Företagets totala sortiment omfattar idag cirka 150 produkter. Läs mer på www.saltakvarn.se