2011-01-18 09:02Pressmeddelande

Saltå Kvarn inspirerar nio regeringschefer på 10 Downing Street

null

Saltå Kvarns VD Johan Ununger deltar i ett toppmöte på 10 Downing Street den 19-20 januari med Storbritanniens premiärminister David Cameron, Fredrik Reinfeldt och ytterligare sju regeringschefer från de nordiska och baltiska länderna.

Mötet är ett initiativ från David Cameron med syftet att lära och inhämta idéer som kan leda till bättre samhällen att leva i för medborgarna. Johan Ununger ingår i den svenska delegationen och är inbjuden av regeringskansliet för att tala om grön och hållbar ekonomi, som är ett av tre teman för toppmötet. De övriga två är teknologi och innovation (där bl a en av Spotifys grundare Martin Lorentzon medverkar) samt sysselsättning och jämställdhet.

Johan Ununger ska tala om entreprenörernas goda förutsättningar och drivkrafter att bidra till en förändrad och bättre värld, samt hur Saltå Kvarn arbetar med det. Han belyser detta med fyra P: Purpose, Passion, People och Profit.

– Det som har drivit fram de bästa företagen i världen är entreprenörernas syften, passion och känsla av meningsfullhet, snarare än enbart maximal vinst. De här drivkrafterna hos entreprenörer är en viktig möjlighet att faktiskt förändra världen. Ett av mina budskap till politiker är att de kan ställa högre krav och förvänta sig mer av näringslivet när det gäller hållbar utveckling, säger Johan Ununger.

Före mötet i London tar Saltå Kvarn också emot statsbesök av Hennes Majestät Drottning Silvia och den estniske presidentens hustru Evelin Ilves.

 

För mer information och kommentarer:

Johan Ununger, vd, 070-830 61 21, johan.ununger@saltakvarn.se

Se även:

Statsrådsberedningens pressinformation

Saltå Kvarns blogg

Saltå Kvarn har sedan starten 1964 malt mjöl och bakat bröd av biodynamiskt odlat spannmål. Saltå Kvarn har de senaste åren också tagit fram ett hundratal nya ekologiska matprodukter såsom linser, bönor, torkade frukter, nötter, snacks, pasta, pastasåser, quinoa, ris samt biodynamiska juicer och viner. Samtliga Saltå Kvarns produkter kommer från ett jordbruk som inte tillåter konstgödsel eller kemiska bekämpningsmedel. Det ger ett högt näringsvärde, men viktigast av allt är att konsumenten känner smaken av vad naturen ger, och inget annat. Läs mer på www.saltakvarn.se.


Om Saltå Kvarn

Saltå Kvarn är ett ekologiskt matföretag. Samtliga produkter är ekologiska och kommer från ett jordbruk som inte tillåter konstgödsel eller kemiska bekämpningsmedel. Företagets produktionssätt är inriktat på hög, naturlig kvalitet och minimal miljöpåverkan. Saltå Kvarns linje är att mat som produceras på ett naturligt och varsamt sätt smakar bättre. Därför använder Saltå Kvarn heller inga konstgjorda smak- och näringstillsatser, konserveringsmedel, färgämnen och konsistensgivare. Ända sedan starten 1964 producerar Saltå Kvarn mjöler och olika brödsorter av ekologiskt eller biodynamiskt odlad spannmål, vilket även används i andra spannmålsprodukter som flingor, gryn och müsli. Saltå Kvarn har också tagit fram ett stort antal ekologiska matprodukter såsom linser, bönor, torkade frukter, nötter, snacks, pasta, quinoa, och biodynamiska juicer och viner från odlare i hela världen. Företagets totala sortiment omfattar idag cirka 150 produkter. Läs mer på www.saltakvarn.se