2020-08-21 08:22Pressmeddelande

Saltå Kvarn lanserar ekologisk Aprikos & Dadelmüsli. Fri från tillsatser och utan tillsatt socker.

Saltå Kvarns ekologiska Aprikos & Dadelmüsli. Saltå Kvarns ekologiska Aprikos & Dadelmüsli.

Nu blir frukosten en ännu skönare stund på dagen. Som ett tillskott till familjen med frukostprodukter lanserar Saltå Kvarn en ekologisk Aprikos & Dadelmüsli. En 100% naturlig och fiberrik müsli med smak av solmogna aprikoser och dadlar.

Höstens nyhet på müslihyllan heter Aprikos & Dadelmüsli. En nyckelhålsmärkt, naturlig och fiberrik müsli med solmogna aprikoser och dadlar, fullkornsflingor av svenskodlad spannmål samt krispiga cornflakes, pumpakärnor, russin och fikon.

Saltå Kvarns Aprikos & Dadelmüsli innehåller zink som bidrar till immunsystemets funktion. Den är också en källa till järn som bidrar till att minska trötthet och utmattning samt bidrar till syretransport i kroppen.

”En bra start på dagen får gärna erbjuda en variation av goda saker att äta. Genom åren har ett brett sortiment av gryn, flingor och müsli vuxit fram och med vår nya ekologiska Aprikos & Dadelmüsli har vi skapat en müsli som vi tror kan bli mångas nya favorit. Vi fortsätter dessutom arbeta med vårt befintliga sortiment och förnyar designen på vår Basmüsli och Fruktmüsli, så de passar fint in i hyllan med andra produkter från Saltå Kvarn”, säger Jonas Regnér, vd på Saltå Kvarn.

Aprikoserna som används i müslin är mörkare i färgen för att de inte är svavlade. Osvavlade aprikoser håller minst lika bra och fortsätter att utveckla smak och arom, så nyttigheterna och sötman har bevarats fint. Både den färska och torkade frukten är näringsrik och innehåller bland annat fiber och mineraler.

I den här artikeln och i den här kan du läsa mer om våra aprikoser och varför de inte svavlas.

Saltå Kvarn Aprikos & Dadelmüsli finns vid lanseringen att köpa på ICA, CityGross och Hemköp.

Vill du ha smakprover, kontakta Patricia Johansson på patricia.johansson@saltakvarn.se.Om Saltå Kvarn

Vi är ett litet företag med stora drömmar om god mat som produceras på jordens villkor. En prick på kartan men med en tydlig vision som vi hoppas ska spridas över hela världen – hektar för hektar. Vår metod är kompromisslös, men vårt syfte är gott. Ja, till och med utsökt. Vi erbjuder god mat med hög naturlig kvalitet och positiv miljöpåverkan, även om det krävs att vi måste gå ett par obekväma steg längre än alla andra för att nå dit.