2015-02-13 11:00Pressmeddelande

Saltå Kvarn lanserar ekologiska soltorkade mullbär med smak av vaniljkola!

null

Saltå Kvarns mullbär har en smak och konsistens som påminner om mjuk vaniljkola. De ekologiska bären odlas i östra och sydöstra Turkiet i provinserna Malatya, Adiyaman och Tuncelli där de också får torka långsamt i solen. Mullbär är rika på C-vitamin, kalcium, magnesium och järn och de har ett högt fiberinnehåll.

Mullbär är gott att äta som godis men passar också utmärkt i gröt, müsli, bakverk och nötblandningar. Man kan också prova att strö några bär över en välkryddad orientalisk gryta för extra smakhöjd.

- Vi har sedan många år tillbaka ett nära samarbete med våra leverantörer i Turkiet, där vi också köper våra russin, aprikoser och fikon. Mullbär har vi fått provsmaka vid våra besök och vi gillar verkligen det söta bäret med sin härliga smak av vaniljkola. Nu hoppas vi att de svenska matkonsumenterna ska gilla det också, säger Sara Herza, inköpschef på Saltå Kvarn.

Mullbären är förpackade i en återförslutningsbar påse och priset är 42 kr för 125 gram.

Alla Saltå Kvarns produkter kommer från ekologiska jordbruk. Odlingen och förädlingen av råvarorna sker på ett naturligt och varsamt sätt, vilket bidrar till att slutprodukten smakar så mycket mer. Av det naturen ger – och inget annat. Läs mer på www.saltakvarn.se.


Om Saltå Kvarn

Saltå Kvarn är ett ekologiskt matföretag. Samtliga produkter är ekologiska och kommer från ett jordbruk som inte tillåter konstgödsel eller kemiska bekämpningsmedel. Företagets produktionssätt är inriktat på hög, naturlig kvalitet och minimal miljöpåverkan. Saltå Kvarns linje är att mat som produceras på ett naturligt och varsamt sätt smakar bättre. Därför använder Saltå Kvarn heller inga konstgjorda smak- och näringstillsatser, konserveringsmedel, färgämnen och konsistensgivare. Ända sedan starten 1964 producerar Saltå Kvarn mjöler och olika brödsorter av ekologiskt eller biodynamiskt odlad spannmål, vilket även används i andra spannmålsprodukter som flingor, gryn och müsli. Saltå Kvarn har också tagit fram ett stort antal ekologiska matprodukter såsom linser, bönor, torkade frukter, nötter, snacks, pasta, quinoa, och biodynamiska juicer och viner från odlare i hela världen. Företagets totala sortiment omfattar idag cirka 150 produkter. Läs mer på www.saltakvarn.se