2014-12-19 13:10Pressmeddelande

Saltå Kvarn lanserar ekologiskt lokalrostat kaffe

null

Saltå Espresso och Saltå Bryggkaffe rostas hos Järna Rosteri, som är ett litet kafferosteri inte långt från Saltå Kvarn. Det ekologiska kaffet är mjukt men intensivt med tydlig eftersmak.

Saltå Espresso, hela bönor är en fyllig blandning av Arabicabönor från Brasilien, Etiopien och Peru. Kaffet är hantverksmässigt rostat på Järna Rosteri. Smaken är mjuk men intensiv med tydliga toner i eftersmaken.

Saltå Bryggkaffe, malda bönor är en blandning av Arabicabönor från Mexico och Etiopien. Kaffet är hantverksmässigt rostat och malt på Järna rosteri. Smaken är mjuk, fyllig och härligt blommig.

Kaffet är packat i påsar om 450 gram och finns att köpa på Saltå Kvarns egna butiker på Saltå Kvarn respektive Renstiernas Gata 27 på Södermalm i Stockholm. Priset är 92 kr för bryggkaffet och 112 kr för espresson.

Alla Saltå Kvarns produkter kommer från ekologiska jordbruk. Odlingen och förädlingen av råvarorna sker på ett naturligt och varsamt sätt, vilket bidrar till att slutprodukten smakar så mycket mer. Av det naturen ger – och inget annat. Läs mer på www.saltakvarn.se.


Om Saltå Kvarn

Saltå Kvarn är ett ekologiskt matföretag. Samtliga produkter är ekologiska och kommer från ett jordbruk som inte tillåter konstgödsel eller kemiska bekämpningsmedel. Företagets produktionssätt är inriktat på hög, naturlig kvalitet och minimal miljöpåverkan. Saltå Kvarns linje är att mat som produceras på ett naturligt och varsamt sätt smakar bättre. Därför använder Saltå Kvarn heller inga konstgjorda smak- och näringstillsatser, konserveringsmedel, färgämnen och konsistensgivare. Ända sedan starten 1964 producerar Saltå Kvarn mjöler och olika brödsorter av ekologiskt eller biodynamiskt odlad spannmål, vilket även används i andra spannmålsprodukter som flingor, gryn och müsli. Saltå Kvarn har också tagit fram ett stort antal ekologiska matprodukter såsom linser, bönor, torkade frukter, nötter, snacks, pasta, quinoa, och biodynamiska juicer och viner från odlare i hela världen. Företagets totala sortiment omfattar idag cirka 150 produkter. Läs mer på www.saltakvarn.se