2015-11-26 10:15Pressmeddelande

Saltå Kvarn lanserar populär müsli i portionsförpackning till flyg och tåg

null

Saltå Kvarn lanserar nu sin ekologiska dinkelmüsli i portionsförpackning om 10 g. Müslin är framtagen till flygbolag och tågtrafik där den kommer att finnas med i olika frukostpaket. Saltå Dinkelmüsli finns redan som konsumentförpackning och är en storsäljare i dagligvaruhandeln.

Saltå Kvarns müsli i portionsstorlek har sedan en tid funnits på flera flyglinjer samt på tågens frukostmeny. Nu lanseras alltså en ny smak, ekologisk dinkelmüsli, baserad på spannmål från svenska odlare.

Lisa Trolle, kvarnchef på Saltå Kvarn, är glad över produktnyheten som bidrar till fördjupade samarbeten med lokala verksamheter i Järna.
-Dinkelmüslin packas lokalt här i Järna. Vi framställer den i vår kvarn av ekologiskt spannmål från svenska odlare. Extra roligt är det att vi använder våra goda havregryn och så hög andel dinkel. Det här är ett smakprov på vårt goda ekologiska hantverk, säger hon.

Saltå dinkelmüsli innehåller havregryn, dinkelflingor, dinkelpuffar och jordgubbar. Den kommer även att finnas till försäljning i Saltå Kvarns egna butiker. Pris 5 kr.

För mer information vänligen kontakta Jennifer Key, pressansvarig Saltå Kvarn. Tel 08 551 508 29, jennifer.key@saltakvarn.se

Alla Saltå Kvarns produkter kommer från ekologiska jordbruk. Odlingen och förädlingen av råvarorna sker på ett naturligt och varsamt sätt, vilket bidrar till att slutprodukten smakar så mycket mer. Av det naturen ger – och inget annat. Läs mer på www.saltakvarn.se.


Om Saltå Kvarn

Saltå Kvarn är ett ekologiskt matföretag. Samtliga produkter är ekologiska och kommer från ett jordbruk som inte tillåter konstgödsel eller kemiska bekämpningsmedel. Företagets produktionssätt är inriktat på hög, naturlig kvalitet och minimal miljöpåverkan. Saltå Kvarns linje är att mat som produceras på ett naturligt och varsamt sätt smakar bättre. Därför använder Saltå Kvarn heller inga konstgjorda smak- och näringstillsatser, konserveringsmedel, färgämnen och konsistensgivare. Ända sedan starten 1964 producerar Saltå Kvarn mjöler och olika brödsorter av ekologiskt eller biodynamiskt odlad spannmål, vilket även används i andra spannmålsprodukter som flingor, gryn och müsli. Saltå Kvarn har också tagit fram ett stort antal ekologiska matprodukter såsom linser, bönor, torkade frukter, nötter, snacks, pasta, quinoa, och biodynamiska juicer och viner från odlare i hela världen. Företagets totala sortiment omfattar idag cirka 150 produkter. Läs mer på www.saltakvarn.se