2017-11-28 16:00Pressmeddelande

Saltå Kvarn och Il Forno Della Pita vinner första pris för sitt ekologiska surdegspitabröd i Matverk Stockholm

null

Ett lyckat samarbete mellan Saltå Kvarn och Il Forno Della Pita belönades idag med en förstaplacering i Matverk Stockholm. Saltå Kvarns surdegstradition och ekologiska mjöl möter Il Forno Della Pitas kunskap och erfarenhet om pitabrödsbakning och gemensamt har man tagit fram ett ekologiskt surdegspitabröd. 

Pitabrödet bakas på surdeg, dinkelmjöl, kornmjöl och rågmjöl och är också huvudingrediensen i den så kallade Södertäljerullen som lanserades i september.

Juryns motiveringen: En produkt med tydlig målgrupp som bjuds in att äta gott och ekologiskt med koppling till svensk tradition. Vi ser en stor potential att bygga vidare på nya oinvigda marknader och kopplingen mellan lokalt och mångkulturellt i kommunikationen gör oss superlyckliga - det är check i alla boxar.

Brödet finns än så länge inte till försäljning men väntas snart kunna provsmakas i Saltå Kvarns kafé och butik. 

Matverk Stockholm arrangeras av MatLust och Länsstyrelsen i Stockholm.

Om Södertäljerullen:
https://www.mynewsdesk.com/se/matlust/pressreleases/vaelbesoekt-vaerldslansering-av-soedertaeljerullen-2177767

Om världens första ekologiska pitabröd:
https://www.mynewsdesk.com/se/saltaa_kvarn/pressreleases/vaerldens-foersta-ekologiska-surdegspitabroed-2171689

Om MatLust:
http://matlust.eu

För pressbilder kontakta Jennifer Key, jennifer.key@saltakvarn.se.

Vi är ett litet företag med stora drömmar om god mat som produceras på jordens villkor. En prick på kartan men med en tydlig vision som vi hoppas ska spridas över hela världen – hektar för hektar. Vår metod är kompromisslös, men vårt syfte är gott. Ja, till och med utsökt. Vi erbjuder god mat med hög naturlig kvalitet och positiv miljöpåverkan, även om det krävs att vi måste gå ett par obekväma steg längre än alla andra för att nå dit.

För vi vet att förändring inte sker i kanslier eller departement. Den sker på frukostbord, kaffebrickor och ugnsplåtar runt om i Sverige. Och tillsammans ska vi göra skillnad – en chiapudding, kanelbulle och smörgås i taget. Läs mer på www.saltakvarn.se.


Om Saltå Kvarn

Saltå Kvarn är ett ekologiskt matföretag. Samtliga produkter är ekologiska och kommer från ett jordbruk som inte tillåter konstgödsel eller kemiska bekämpningsmedel. Företagets produktionssätt är inriktat på hög, naturlig kvalitet och minimal miljöpåverkan. Saltå Kvarns linje är att mat som produceras på ett naturligt och varsamt sätt smakar bättre. Därför använder Saltå Kvarn heller inga konstgjorda smak- och näringstillsatser, konserveringsmedel, färgämnen och konsistensgivare. Ända sedan starten 1964 producerar Saltå Kvarn mjöler och olika brödsorter av ekologiskt eller biodynamiskt odlad spannmål, vilket även används i andra spannmålsprodukter som flingor, gryn och müsli. Saltå Kvarn har också tagit fram ett stort antal ekologiska matprodukter såsom linser, bönor, torkade frukter, nötter, snacks, pasta, quinoa, och biodynamiska juicer och viner från odlare i hela världen. Företagets totala sortiment omfattar idag cirka 150 produkter. Läs mer på www.saltakvarn.se