2016-04-11 13:52Pressmeddelande

Saltå Kvarn rekryterar baljväxtexperten Divya Jagasia

null

Saltå Kvarn stärker sin kompetens inom området bönor, ärter och linser genom att rekrytera kostvetaren Divya Jagasia. Divya är också ordförande för Baljväxtakademin och hennes uppdrag på Saltå Kvarn är att sprida kunskap och inspiration om baljväxter.

Divya är född i Indien och uppvuxen i USA. När hon flyttade till Sverige för sex år sedan upptäckte hon att svenskarna inte alls äter baljväxter på samma sätt som i Indien.

-I Indien äter man inte bara baljväxter som vardagsmat, utan även till fest och bröllop. På mina resor till Indien och USA brukar jag samla jag på mig recept och inspiration som jag gärna vill sprida vidare. Baljväxter är fantastiska, de är bra för miljön, bra för hälsan, bra för plånboken och så är det ju så gott!, säger Divya.

På Saltå Kvarn arbetar Divya bland annat med en pågående bönkampanj och med att ta fram ett nytt smörgåssortiment till Saltå Kafé. Hon kommer också att hålla i workshops och göra filmer för att visa på den mångfald baljväxter representerar och inspirera till nya sätt att tillaga dem.

-Vi är otroligt glada över att ha fått Divya hit till Saltå Kvarn. Hon är en riktig bönfantast och hon är precis den vi behöver för att lyfta vårt stora sortiment av bönor och linser. Extra kul är att hon kommer till oss under året som FN har utsett till Year of pulses, säger Susanne Skånberg, marknadschef Saltå Kvarn.

Divya Jagasia är utbildad till kostvetare på Uppsala universitet. Hon är ordförande för Baljväxtakademin och håller även kurser om baljväxter på Medborgarskolan i Stockholm på olika teman som indisk mat, mexikansk mat och New York brunch.

Saltå Kvarn är sponsor av Baljväxtakademin som är en ideell förening som vill sprida kunskap om baljväxter, främja odling av baljväxter och öka konsumtionen av dem i Sverige.

Länkar:

http://www.fao.org/pulses-2016/en/

http://www.baljvaxtakademin.se

Alla Saltå Kvarns produkter kommer från ekologiska jordbruk. Odlingen och förädlingen av råvarorna sker på ett naturligt och varsamt sätt, vilket bidrar till att slutprodukten smakar så mycket mer. Av det naturen ger – och inget annat. Läs mer på www.saltakvarn.se.


Om Saltå Kvarn

Saltå Kvarn är ett ekologiskt matföretag. Samtliga produkter är ekologiska och kommer från ett jordbruk som inte tillåter konstgödsel eller kemiska bekämpningsmedel. Företagets produktionssätt är inriktat på hög, naturlig kvalitet och minimal miljöpåverkan. Saltå Kvarns linje är att mat som produceras på ett naturligt och varsamt sätt smakar bättre. Därför använder Saltå Kvarn heller inga konstgjorda smak- och näringstillsatser, konserveringsmedel, färgämnen och konsistensgivare. Ända sedan starten 1964 producerar Saltå Kvarn mjöler och olika brödsorter av ekologiskt eller biodynamiskt odlad spannmål, vilket även används i andra spannmålsprodukter som flingor, gryn och müsli. Saltå Kvarn har också tagit fram ett stort antal ekologiska matprodukter såsom linser, bönor, torkade frukter, nötter, snacks, pasta, quinoa, och biodynamiska juicer och viner från odlare i hela världen. Företagets totala sortiment omfattar idag cirka 150 produkter. Läs mer på www.saltakvarn.se