2016-08-26 08:43Pressmeddelande

Saltå Kvarn utökar frukostutbudet med ekologiska chiafrön

null

Saltå Kvarn lanserar ekologiska chiafrön som passar bra till gröt, smoothie, müsli och bakning. Chia är ett litet frö med högt innehåll av fleromättat fett och omega 3-fettsyror. De är också en källa till protein och rika på fiber. Dessutom innehåller fröna rikligt med järn, zink, magnesium och kalcium.

Chiafrön används främst till gröt, müsli och smoothie. Fröna har en förmåga att bilda gelé i kontakt med vatten vilket gör att det är användbart till olika bakverk och puddingar. Smaken är neutral och Saltå Kvarns chiafrön har inte upphettats.

Saltå Kvarns chiafrön kommer från små ekologiska familjejordbruk i Bolivia och Paraguay. Produkten är noga utvald baserat på värderingar och kvalitet.

-Det känns roligt att lansera denna produkt då den har varit så efterfrågad av våra kunder under en lång tid. Den passar perfekt tillsammans med våra övriga frukostprodukter och är ett bra tillskott till vårt frösortiment, säger Lena Borg, kategorichef frukost på Saltå Kvarn.

Saltå Kvarns chiafrön kommer vid lanseringen att finnas till försäljning i Saltå Kvarns egna butiker samt i några utvalda externa butiker. Produkten är KRAV-certifierad och säljs i en återförslutningsbar förpackning om 250 gram, priset är ca 50 kr.

Frukosttips: Blanda 1 msk chiafrön, 1 dl valfri Saltåmüsli och 1 dl mjölk. Ställ kallt i minst 2 timmar. Toppa med färska bär.

För mer information kontakta Jennifer Key, pressansvarig Saltå Kvarn 08 551 508 29 eller jennifer.key@saltakvarn.se

Alla Saltå Kvarns produkter kommer från ekologiska jordbruk. Odlingen och förädlingen av råvarorna sker på ett naturligt och varsamt sätt, vilket bidrar till att slutprodukten smakar så mycket mer. Av det naturen ger – och inget annat. Läs mer på www.saltakvarn.se.


Om Saltå Kvarn

Saltå Kvarn är ett ekologiskt matföretag. Samtliga produkter är ekologiska och kommer från ett jordbruk som inte tillåter konstgödsel eller kemiska bekämpningsmedel. Företagets produktionssätt är inriktat på hög, naturlig kvalitet och minimal miljöpåverkan. Saltå Kvarns linje är att mat som produceras på ett naturligt och varsamt sätt smakar bättre. Därför använder Saltå Kvarn heller inga konstgjorda smak- och näringstillsatser, konserveringsmedel, färgämnen och konsistensgivare. Ända sedan starten 1964 producerar Saltå Kvarn mjöler och olika brödsorter av ekologiskt eller biodynamiskt odlad spannmål, vilket även används i andra spannmålsprodukter som flingor, gryn och müsli. Saltå Kvarn har också tagit fram ett stort antal ekologiska matprodukter såsom linser, bönor, torkade frukter, nötter, snacks, pasta, quinoa, och biodynamiska juicer och viner från odlare i hela världen. Företagets totala sortiment omfattar idag cirka 150 produkter. Läs mer på www.saltakvarn.se