Saltå Kvarn utökar sitt pastasortiment med ekologisk spaghetti. Pastan kommer från ett litet kooperativ i Italien där man arbetar hantverksmässigt med traditionella bronsformar.
Saltå Kvarns spaghetti tillverkas av ekologiskt durumvete av högsta kvalitet. Pastastråna är lite grövre än vanlig spaghetti och har mycket god såsupptagningsförmåga.
Spaghettin tillverkas precis som Saltå Kvarns övriga pasta hos ett litet ekologiskt kooperativ i norra Italien, nära staden Parma. Här sätter man smak och kvalitet högt och arbetar därför hantverksmässigt med formar av brons. I Italien har kooperativets pasta vunnit många priser.
I Saltå Kvarns pastafamilj finns sedan tidigare Chifferi, Farfalle, Fusilli, Fusilli fullkorn, Gnocchi, Penne, Tricolore, Lasagne samt tre pastasåser. Dessa produkter har nyligen uppgraderats med ny förpackningsdesign.
Saltå Spaghetti kostar 29 kr för 800 g.
Recept:
Spaghetti Napoletana 2 portioner
Saltå Spaghetti 140 g
Gul lök 1
Vitlök 1 klyfta
Olivolja 2 msk
Saltå Pastasås Napoletana 1 burk
Saltå Balsamico bianco 1 tsk
Salt
Nymalen svartpeppar
Basilika 1 kruka
Parmesanost 50 g
Koka upp vatten och lite salt i en stor kastrull.
Hacka lök och vitlök och fräs i olivoljan. Tillsätt pastasåsen och balsamicon, låt puttra på svag värme. Smaka av med salt och svartpeppar.
Koka pastan i vattnet i 8 minuter. Lyft sedan upp den med en pastaslev och lägg i den i den puttrande tomatsåsen. Det gör inget om det kommer med lite kokvatten. Låt pastan koka färdigt i tomatsåsen (1-2 minuter till). Hacka basilikabladen grovt och vänd ner dem precis innan servering. Strö riven parmesanost på toppen!
Alla Saltå Kvarns produkter kommer från ekologiska jordbruk. Odlingen och förädlingen av råvarorna sker på ett naturligt och varsamt sätt, vilket bidrar till att slutprodukten smakar så mycket mer. Av det naturen ger – och inget annat. Läs mer på www.saltakvarn.se.
Saltå Kvarn är ett ekologiskt matföretag. Samtliga produkter är ekologiska och kommer från ett jordbruk som inte tillåter konstgödsel eller kemiska bekämpningsmedel. Företagets produktionssätt är inriktat på hög, naturlig kvalitet och minimal miljöpåverkan. Saltå Kvarns linje är att mat som produceras på ett naturligt och varsamt sätt smakar bättre. Därför använder Saltå Kvarn heller inga konstgjorda smak- och näringstillsatser, konserveringsmedel, färgämnen och konsistensgivare. Ända sedan starten 1964 producerar Saltå Kvarn mjöler och olika brödsorter av ekologiskt eller biodynamiskt odlad spannmål, vilket även används i andra spannmålsprodukter som flingor, gryn och müsli. Saltå Kvarn har också tagit fram ett stort antal ekologiska matprodukter såsom linser, bönor, torkade frukter, nötter, snacks, pasta, quinoa, och biodynamiska juicer och viner från odlare i hela världen. Företagets totala sortiment omfattar idag cirka 150 produkter. Läs mer på www.saltakvarn.se