2016-12-20 14:30Pressmeddelande

​Saltå Kvarn väljer M&C Saatchi

null

Saltå Kvarn, ett av Sveriges mest hållbara varumärken, väljer M&C Saatchi som ny kommunikationsbyrå efter en omfattande process där mer än 60 byråer visade intresse och deltog i upphandlingen.

- Det har varit inspirerande att se det otroliga engagemanget kring vårt varumärke bland svenska byråer. Vi har letat efter en framtidsinriktad strategisk och kreativ partner som kan stödja oss i arbetet med att nå ut till fler och tydliggöra vår position på marknaden. M&C Saatchi visade upp en kombination av strategisk höjd, kreativ kraft och engagemang som tilltalade oss. Även deras erfarenhet av att arbeta med hållbarhet och komplexa branscher med behov av enkelhet och nytänk, tilltalade oss. Vi ser mycket fram emot att få komma igång med samarbetet, säger Susanne Skånberg, marknads- och kommunikationschef på Saltå Kvarn.


- Saltå Kvarn är ett fantastiskt varumärke i en växande och högt konkurrensutsatt kategori, vilket gör utmaningen än mer spännande. Vi är naturligtvis enormt glada för att bli valda och ser fram emot att skapa kommunikation som är nyskapande, modig och enkel tillsammans med det engagerade teamet på Saltå Kvarn. M&C Saatchi drivs av en uttalad ambition att förenkla. Det är alltid lättare att komplicera saker, men enkla idéer fastnar snabbare och stannar kvar längre i medvetandet. Det är kärnan i allt vi gör, såväl strategiskt som kreativt, men även hur vi kommer att arbeta tillsammans, avslutar Klara Eide, Strategiansvarig på M&C Saatchi.

Uppdraget startar omedelbart.

För mer information, vänligen kontakta:
Susanne Skånberg
Marknads- och kommunikationschef Saltå Kvarn.
08-551 508 28
M: susanne.skanberg@saltakvarn.se


Klara Eide
Strategiansvarig M&C Saatchi
072 166 00 50
M: klara.eide@mcsaatchi.com

Om Saltå Kvarn
Saltå Kvarn producerar ekologiska spannmålsprodukter av lokala råvaror i egen kvarn och
importerar ekologiska produkter från olika delar av världen. Med stor varsamhet och stort
engagemang förädlar Saltå Kvarn råvaror utan att förstöra eller sätta till, så att alla ska
kunna känna smaken av det naturen ger och inget annat. 2015 utsåg svenska folket Saltå
Kvarn till Sveriges mest hållbara varumärke i undersökningen Sustainable Brand Index.
För mer information, gå till www.saltakvarn.se


Om M&C SAATCHI Stockholm
M&C Saatchi är en ny byrå för en ny tid som inte gör skillnad mellan traditionella och nya
medier, utan drivs av kreativitet och effektivitet i en smart, slimmad och transparent
byråmodell, som genererar både högre intäkter och större mätbarhet. Med bas i Stockholm
och med Norden som marknad, är M&C Saatchi fullservicebyrå för bland andra Carlsberg,
LinkedIn, Com Hem, SPP och E.ON.
För mer information, gå till: www.mcsaatchi.se


Om Saltå Kvarn

Saltå Kvarn är ett ekologiskt matföretag. Samtliga produkter är ekologiska och kommer från ett jordbruk som inte tillåter konstgödsel eller kemiska bekämpningsmedel. Företagets produktionssätt är inriktat på hög, naturlig kvalitet och minimal miljöpåverkan. Saltå Kvarns linje är att mat som produceras på ett naturligt och varsamt sätt smakar bättre. Därför använder Saltå Kvarn heller inga konstgjorda smak- och näringstillsatser, konserveringsmedel, färgämnen och konsistensgivare. Ända sedan starten 1964 producerar Saltå Kvarn mjöler och olika brödsorter av ekologiskt eller biodynamiskt odlad spannmål, vilket även används i andra spannmålsprodukter som flingor, gryn och müsli. Saltå Kvarn har också tagit fram ett stort antal ekologiska matprodukter såsom linser, bönor, torkade frukter, nötter, snacks, pasta, quinoa, och biodynamiska juicer och viner från odlare i hela världen. Företagets totala sortiment omfattar idag cirka 150 produkter. Läs mer på www.saltakvarn.se