2015-11-20 07:24Pressmeddelande

Saltå Kvarns butiker säljer ekologiska mjölkprodukter från nyöppnade Järna Mejeri

null

Järna Mejeri öppnar i nya lokaler, precis intill Saltå Kvarn i Järna. Mjölken kommer från kor som lever på kretsloppsgårdar i närområdet, som Ullberga, Nibble och Yttereneby. Mejeriet ger mer betalt till bönderna och har en kvalitets- och miljöhänsyn hela vägen från jord till bord. Man vill erbjuda den lokala marknaden de kvaliteter som en hållbar produktion ger och som allt fler konsumenter efterfrågar. Mjölkprodukterna kommer att säljas i Saltå Kvarns butiker.

Mer betalt till bönderna och kvalitets- och miljöhänsyn hela vägen från jord till bord. Det är inriktningen i det nybyggda Järna Mejeri som nu öppnar precis intill Saltå Kvarn i Järna. Helmjölk, mellanmjölk, filmjölk och yoghurt tillverkad på komjölk, samt även lite syrligare getmjölk och getyoghurt kommer att säljas i Saltå Kvarns egna butiker. Mejeriet kommer längre fram även att ta fram ostar och ytterligare fler mejeriprodukter.

Järna Mejeri drabbades för drygt två år sedan av en dramatisk brand och har inte haft någon produktion sedan dess. När mejeriet skulle byggas upp på nytt valdes platsen Saltå i Järna.
- Att Järna mejeri nu finns på Saltå bidrar till vår vision att skapa en handelsplats på området. Mejeriets mjölkbönder är även våra viktigaste spannmålsbönder så kretsloppet är nu komplett, säger Susanne Skånberg, marknadschef på Saltå Kvarn.

Järna Mejeris produkter är både KRAV- och Demetermärkta och finns till försäljning i Saltå Kvarns butik på Saltå i Järna samt i Saltå Kvarns butik på Renstiernas gata 27 i Stockholm.

För mer information vänligen kontakta Jennifer Key, pressansvarig Saltå Kvarn, 08 551 508 29,
jennifer.key@saltakvarn.se

Pressmeddelande från Järna Mejeri:

http://www.mynewsdesk.com/se/jaerna-mejeri-ab/pressreleases/nytt-kvalitetsmejeri-betalar-mer-till-boenderna-1256044

Läs också om Järna Mejeri på Ytterjärna Forum:

http://www.ytterjarnaforum.se/mat-odling/nya-jarna-mejeri-satsar-pa-kvalitet-och-mer-betalt-till-bonderna/

Järna Mejeri:

http://www.jarnamejeri.se/

Alla Saltå Kvarns produkter kommer från ekologiska jordbruk. Odlingen och förädlingen av råvarorna sker på ett naturligt och varsamt sätt, vilket bidrar till att slutprodukten smakar så mycket mer. Av det naturen ger – och inget annat. Läs mer på www.saltakvarn.se.


Om Saltå Kvarn

Saltå Kvarn är ett ekologiskt matföretag. Samtliga produkter är ekologiska och kommer från ett jordbruk som inte tillåter konstgödsel eller kemiska bekämpningsmedel. Företagets produktionssätt är inriktat på hög, naturlig kvalitet och minimal miljöpåverkan. Saltå Kvarns linje är att mat som produceras på ett naturligt och varsamt sätt smakar bättre. Därför använder Saltå Kvarn heller inga konstgjorda smak- och näringstillsatser, konserveringsmedel, färgämnen och konsistensgivare. Ända sedan starten 1964 producerar Saltå Kvarn mjöler och olika brödsorter av ekologiskt eller biodynamiskt odlad spannmål, vilket även används i andra spannmålsprodukter som flingor, gryn och müsli. Saltå Kvarn har också tagit fram ett stort antal ekologiska matprodukter såsom linser, bönor, torkade frukter, nötter, snacks, pasta, quinoa, och biodynamiska juicer och viner från odlare i hela världen. Företagets totala sortiment omfattar idag cirka 150 produkter. Läs mer på www.saltakvarn.se