2023-03-02 09:40Pressmeddelande

Saltå Kvarns ekologiska torkade frukter lanseras i praktiska mellanmålspåsar

Dadlar 50 g Saltå KvarnDadlar 50 g Saltå Kvarn

Söta, saftiga och fulla med nyttiga vitaminer – det är inte konstigt att torkad frukt är en av storsäljarna från det ekologiska matföretaget Saltå Kvarn. Nu kommer några av de mest populära frukterna i ett nytt format i form av praktiska snackspåsar, perfekta som fiberrika mellanmål fulla med god energi på språng eller på vinterutflykten.
 
Nu kommer Saltå Kvarn med nya och mellanmålsvänliga storlekar om 50 gram på några av sina mest uppskattade produkter med torkad frukt – fikon, dadlar och aprikoser. Det nya formatet är smidigt nog att sticka ned i väskan och kan vara skillnaden mellan blodsockerfall och bibehållet gott humör på utflykten eller den där kritiska timmen innan lunch eller middag.
 
- Torkad frukt har sin givna plats i müsli, bröd och matlagning men är också ett perfekt snacks när man är på språng. Dessutom har vi fått mycket önskemål från våra kunder om mindre förpackningar som passar för just mellanmål, säger Karima Gilali, Marknadschef Sortiment & Innovation på Saltå Kvarn.
 
Mellanmål fyllt med nyttigheter kan behövas extra mycket under det solfattiga vinterhalvåret och produkterna är tack och lov laddade med en massa gott. Torkad frukt innehåller gott om antioxidanter samt kostfiber, som hjälper till att hålla både små och stora magar i gång. Aprikoserna är osvavlade och alla frukter är naturligt soltorkade – allt för den goda smakens skull. Precis som alla Saltå Kvarns produkter är den torkade frukten ekologisk.
 
Snackspåsarna kommer att finnas på Ica, Circle K samt i Saltå Kvarns egen butik i Järna. Produkterna finns tillgängliga från och med vecka 3 2023 och säljs för ca 15 kr i dagligvaruhandeln och för ca 20 kr i servicehandeln.Om Saltå Kvarn

Saltå Kvarn är ett svenskt ekologiskt matföretag som startade 1964. Vi tror på den goda maten, på att det vi äter ska smaka gott, vara hälsosamt och bidra till en planet i balans. På att mångfald på tallriken gynnar mångfald i jordbruket – och din hälsa. Därför är våra produkter alltid ekologiska, varsamt förädlade och utan tillsatser – för smakens, hälsans och framtidens skull.