2020-08-06 10:35Pressmeddelande

Saltå Kvarns surdegsbageri 50 år – lanserar knäckig granola

Saltå Kvarns ekologiska granolaSaltå Kvarns ekologiska granola

”I år fyller vårt surdegsbageri 50 år, det firar vi med flera nyheter. Vi har tidigare berättat om våra ekologiska hamburgerbröd och korvbröd bakade på surdeg och nu kommer sommarens andra nyhet: knäckig granola.

När det är riktigt varmt är det gott med en yoghurt eller fil till mellanmål eller lunch. Till den har vi bagare nu gjort vår egen granola med mandel, kokos och dadlar. Det ger en annorlunda smakupplevelse med crunch och på ett ”knäckigt” vis blir en smakexplosion i munnen tillsammans med lite honung och yoghurt. Passar alldeles extra bra för dig som älskar frukoststunden och vill unna dig. Eller som present till någon som du vill ge en härlig start på morgonen”, säger Manfred Enoksson, välkänd i bagerikretsar, tillika surdegsmästare på Saltå Kvarn. 

”Givetvis är granolan 100% ekologisk, gjord på våra egna råvaror, rostad och tillagad på vårt surdegsbageri här på Saltå. Det här är en riktig hantverksprodukt som tillreds av våra bagare för hand, därför har vi valt att sälja den i begränsad omfattning. Granolan finns att köpa på vår gårdsbutik och i Saltå Kafé här ute på Saltå Kvarn fyra mil söder om Stockholm”, säger Jonas Regnér, VD på Saltå Kvarn.Om Saltå Kvarn

Vi är ett litet företag med stora drömmar om god mat som produceras på jordens villkor. En prick på kartan men med en tydlig vision som vi hoppas ska spridas över hela världen – hektar för hektar. Vår metod är kompromisslös, men vårt syfte är gott. Ja, till och med utsökt. Vi erbjuder god mat med hög naturlig kvalitet och positiv miljöpåverkan, även om det krävs att vi måste gå ett par obekväma steg längre än alla andra för att nå dit.