2021-02-15 14:33Pressmeddelande

Saltå Kvarns bidrag till Fettisdagen – Semmelgröten!

SemmelgrötFoto: Emelie Wikström

I Sverige är den klassiska fastlagsbullen ett kärt barn som under åren tolkats och nyskapats på många kreativa sätt. Vem minns inte semmelwrapsen eller semmelsmoothien?

Saltå Kvarns bidrag är en hyllning till både semlan och dagens viktigaste måltid – frukosten. Gröt är en rätt som ligger oss extra varmt om hjärtat, både som svensk tradition men också för en bra start på dagen!

I stolt samarbete med den alpina skidåkaren Emelie Wikström presenterar vi Semmelgröten. Hela receptet hittar du här.

"Jag fullkomligt älskar semlor, nästan mer och mer för varje år. Därför brukar jag när det är högsäsong göra lite olika gröter med liknande smaker. Det här är en gröt jag gärna laddar upp med inför en lång dag ute i backen eller inför ett cykelpass. Den är väldigt mättande då jag valt lite grövre gryn” säger Emelie.

Gröten tillreds bl a på Saltå Kvarns rågkross, rågflingor och linfrön. Toppingen, som ger den goda semmelsmaken, består av hackade mandlar, mandelsmör och lönnsirap. 

Med vår ekologiska semmelgröt har frukostälskaren ett gott och hälsosamt alternativ där du kan sätta guldkant på din vardag eller helgfrukosten – året om. För smakens, hälsans och framtidens skull.   

Intervju med Emelie hittar du här.


Ämnen: Trends

Om Saltå Kvarn

Vi är ett litet företag med stora drömmar om god mat som produceras på jordens villkor. En prick på kartan men med en tydlig vision som vi hoppas ska spridas över hela världen – hektar för hektar. Vår metod är kompromisslös, men vårt syfte är gott. Ja, till och med utsökt. Vi erbjuder god mat med hög naturlig kvalitet och positiv miljöpåverkan, även om det krävs att vi måste gå ett par obekväma steg längre än alla andra för att nå dit.